Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Ferguson'un 5 minik şeytanı!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United'ın 'kurt' hocası Sir Alex Ferguson, Kırmızı Şeytanlar'a önümüzdeki yıl 5 yeni yeteneği kazandırmayı hedefliyor...

Ülkemizde büyük kulüpler başta olmak üzere tüm takımlardaki yöneticilerin ve antrenörlerin sezon başında gençleşme sözü verir. Hazırlık maçlarında altyapıdan çağırılan genç futbolculara yer verilir. Ancak ligler başladığında bu yıldız adaylarını ya başka takıma kiralanmış ya da A2'de paslanmaya terk edilmiş olarak buluruz.

UEFA'nın borçlu kulüpleri Avrupa kupalarına almama kararı üzerine tüm dünya kulüpleri yıldız futbolculara milyon dolar saçmak yerine altyapılarındaki genç yetenekleri ortaya çıkarma yolunu seçti. İngiltere'de özellikle son dönemde teknik direktör Arsene Wenger ile Arsenal'in önderliğinde daha da ağırlık kazanan altyapılardan genç oyuncu çıkartma projesi, Premier Lig'de bütün kulüpleri sarmış durumda.

Manchester United da Sir Alex Ferguson'un liderliği ile gençleşme operasyonuna başlayan takımlar arasına girdi. Kırmızı Şeytanlar'ın önümüzdeki yıl piyasaya sunması beklenen 5 yıldız adayı şimdiden Ada'da ses getirmeye başladı.

İşte Manchester United'ın 5 yıldız adayı;

FERGUSON'UN SNEIJDER'İ

MANU'nun 1992 doğumlu hırçın futbolcusu Ryan Tunnicliffe. Geçen sezon Championship'te Peterborough United'da kiralık olarak 26 maça çıkan Ryan, hırslı futbol yapısıyla dikkkat çekiyor.

Orta sahanın ortası ve sağ tarafında görev alan 19 yaşındaki yıldız adayı inatçı ve sürekli kazanmak isteyen futboluyla şimdiden Sir Alex Ferguson'un gözüne girmeyi başardı. 2011 yılında Peterborogh'a kiralanmadan önce Manchster United'ın U18 takımıyla FA Gençler Kupası'nı kazanan Ryan, o sezon gösterdiği performansla Jimmy Murphy Yılın Genç Futbolcusu ödülünü aldı.

Ryan Tunniliffe ilk milli takım deneyimini ise 14 yaşındayken U16 İngiltere Milli Takımı'nın Kuzey İrlanda ile 2-2 berabere kaldığı maçta yaşadı. Daha sonra U17 milli takımında oynayan genç futbolcu 2009 Avrupa Şampiyonası'na da katıldı. Şu ana kadar 10 kez U17 milli takımı ile sahaya çıkan başarılı futbolcu 4 de gol attı.

YENİ XAVI OLUR...

Sir Alex Ferguson'un belki de gelecekte yıldız olmasını beklediği en önemli isimlerden birisi Jesse Lingard.

15 Aralık 1992'de Warrington'da doğan genç futbolcu, Ada'da geleceğin Xavi'si olarak gösteriliyor. Tekniği ve oyun zekasıyla rakip takımların korkulu belası olan Lingard, geçen sezon Manchester United Reserve takımı formasıyla 9 gol atmayı başardı.

Fiziksel olarak kendisini oldukça geliştiren Lingard, 2009 yılında Manchester United'a katıldı. Genellikle forvet arkasında görev yapan genç yıldız adayı zaman zaman kanatlarda da forma şansı buluyor. Otoriteler Jesse Lingard'ın gelecek sene Premier Lig'de maça çıkma şansının oldukça fazla olduğunu söylüyor.