Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Oğlunun Organlarını Bağışladı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
ORGANLARI HASTALARA HAYAT VERECEK

Uşak'ta zihinsel engelli 29 yaşındaki Suat Yörük'ün geçirdiği epilepsi krizi sonrası beyin ölümü gerçekleşince, anne Ummuhan Yörük tarafından bağışlanan organları alınmaya başlandı.


Donör Suat Yörük'ün bağışlanan kalp, karaciğer, akciğer, böbrek, pankreas, kornea ve ince bağırsağının organ bekleyen hastalara ulaştırılması için yapılan araştırmada, kalp, karaciğer, böbrek ve kornealarına uygun alıcı bulunurken, diğer organları için uygun alıcı bulunamadı. Suat Yörük'e yapılan operasyonda ilk olarak donörün korneaları alındı. Operasyonu gerçekleştiren Uşak Devlet Hastanesi Göz Doktoru Fazıl Minareci, "Benim görevim korneaları almaktı, kornealarını başarılı bir şekilde aldım. Organ bağışında bulunan fedakar aileyi tebrik ediyorum. Kornealarını alıp, İzmir'e gönderiyoruz. Uşak Organ Nakli Koordinatörü Doktor Zafer Aydın'ın organ bağışı konusunda çok büyük başarıları var. Aileleri ikna ederek gönüllü olarak seve seve organları verdiklerini gördüm. Organ bağışı yaygınlaşırsa, organ bekleyen vatandaşlarımız için çok iyi olur" dedi.

KALBİ ALINAMADI

Donörün kalbini almak için Uşak'a hava ambulansı ile gelen Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'nden özel ekip, korneaların alınmasının ardından son hazırlıklarını tamamlayarak operasyona başladı. Donörün kalp çevresinde enfeksiyonla karşılaşan özel ekip, kalbi alamadı. Karaciğer ve böbrekleri almak için karayolu ile İzmir Kent Hastanesi'nden Uşak'a gelen özel ekip ise, bir saat süren operasyonun ardından organları başarılı bir şekilde aldı. Donörün korneaları Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, Karaciğeri İzmir Kent Hastanesi'ne ve böbrekleri de Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne teslim edilmek üzere İzmir Kent Hastanesi özel ekibi tarafından karayolu ile yola çıkarıldı. Donör Suat Yörük'ün ameliyathanede organlarının alımı iki saat süren operasyonun ardından saat 01.00 sıralarında sona erdi.

Uşak Organ Nakil Koordinatörü Doktor Zafer Aydın, "beyin ölümü gerçekleşen gencin organları ailesi büyük bir erdem göstererek organlarını bağışladı. Zamanla yarış başlattık. Kalp için Ankara'dan karaciğer ve böbrekleri için İzmir'den ekip geldi. Akciğerle ilgili doku uyumu olmadığından akciğer alınmıyor. Kalp, karaciğer ve böbrekler için operasyon yapıldı. Alınan organlarla hayat bulacak insanların sağlıklı bir şekilde bu organları kullanmasını diliyorum. Belediye Başkanı Ali Erdoğan'a da donörün ailesinin isteği olan Yeni mezarlığa defni için gösterdiği çabaya teşekkür ediyorum. Operasyonun ardından Ankara ekibi hava ambulansı ile havadan, İzmir ekibi de polis eskortundan İzmir'e karayolu ile gidecek" dedi.