Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Uşak'taki Organ Bağışı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Uşak'ta beyin ölümü gerçekleşen zihinsel engelli gencin organları, nakil bekleyen hastalar için İzmir'deki hastahanelere gönderildi.

Uşak Organ Nakil Koordinatörü Dr. Zafer Aydın, Uşak Devlet Hastanesi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, beyin ölümü gerçekleşen ve organları ile korneaları yakınları tarafından bağışlanan zihinsel engelli Suat Yörük'ün karaciğer, böbrek ve korneaların başarılı bir operasyonla alındığını söyledi.

Organların İzmir Tepecik Araştırma Hastanesi ile Kent Hastanesi'nde organ bekleyen hastalara nakledileceğini ifade eden Dr. Zafer Aydın, bağışlanan kalp ve akciğerin vücuttan alınmadığını ifade etti.

Dr. Aydın şunları söyledi:

"Suat'ın kalbini almak için Ankara'dan Sağlık Bakanlığı'na ait uçakla bir ekip ilimize geldi. Ancak ekip kalbi çıkartırken kalbin çevresinde enfeksiyon tespit etti. Nakil yapılacak hastayı riske etmemek için ekip kalbi almadı. Akciğer için ise nakil yapılacak uygun hasta bulunamadı. Ancak karaciğer, böbrekler ve kornealar başarılı bir operasyonla alındı. Çıkartılan organlar kara yolu ile İzmir'e gidecek. Umarız başarılı nakiller gerçekleşir ve organ bekleyen hastalarımız sağlıklarına kavuşur."