Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: BBP Genel Başkanı Destici: Davalar Akibete Uğrarsa Hesabını Sorarız
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Davalar neticelene kadar Özel Yetkili Mahkemeler (ÖYM)'in görevde kalmasını istemiştik. Eğer bundan sonra bir kesilme olursa, bu davaların üstü kapatılırsa tamamen bu işin sorumlusu hükümettir. Bu vebalin altında onlar kalır, biz de millet olarak bunun hesabını sorarız. "dedi.

Bazı toplantılara katılmak üzere geldiği Sivas'ta partisinin il binasında basın toplantısı düzenleyen Mustafa Destici, Başbağlar'da meydana gelen olaya değinerek, "Bundan tam 19 yıl önce 5 Temmuz 1993'te hiçbir suçları günahları yokken sadece Müslüman Türk olmalarından başka hiçbir veballeri olmayan ve hunharca katledilen 33 tane kardeşimin şehidimizin içlerinde çocuk var, kadın var anma toplantısına katılacağız, "dedi.

2 Temmuz Madımak olaylarını anma programlarının olduğunu hatırlatan Destici, "Şimdi gerçekten bu hadiseyi kaşıyarak hadisenin üzerinden hem Sivas'ı karıştırmak hem Alevi Sünni kavgasını tekrar yeşertmek bundan da beslenmek isteyen siyasi çevre kazanmak isteyen çevreler var. Her Sivas'a geldiğimde görüyorum. Sivas'ın bir Alevi Sünni diye bir problemi yok. Bir kavgası yok. "şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Leyla Zana ile yaptığı görüşmeye değinen Destici, söyle konuştu: "Leyla Zana, Başbakan ile 3 şey söylüyor. Özet olarak Oslo Görüşmeleri'nde imza altına alınan kararlar uygulansın ve bu görüşmeler devam etsin. Bu kararlar arasında PKK'yı öldüren askerler yargılansın şeklinde bir madde olduğu söyleniyor. Bu görüşmeler madem millet menfaatine milleti yönetenler tarafından yapılıyor. O zaman açıklansın milletin önüne konulsun. 2.si Abdullah Öcalan'a ev hapsi konusu. Yani idam etmediniz, beslediniz, millet bunu sinesine çekti. Ama şimdi tutup binlerce kundaktaki bebekten başlayarak askerimizi, polisimizi, öğretmenimizin, imamımızın, sivilimizin katil başını siz oradan çıkarıp Meclis'e taşımayı düşünüyorsunuz. Şimdi bunu bu millet kabul eder mi? Bir kere herkesin aklını başına alması lazım."

Suriye ile yaşanan uçak düşürme olayında Türkiye'nin gereken cevabı veremediğini savunan Destici, "Bu uçak düşürme hadisesi dediğim gibi inşallah büyük bir ders olmuştur. Anında o füze bataryası mı roket veya uçak savar mevzisi mi neyse onun anında imha edilmesi gerekirdi. Bunu yapamadın hiç olmazsa aynı gece PKK merkezlerinin istihbarat merkezlerinin ve füze bataryalarının vurulması lazımdı. Yani stratejik noktalara bir müdahalenin yapılması lazımdı. Maalesef bunların hiç birisini yapamadı Türkiye." diye konuştu.

Suriye'nin bölgede farklı faaliyetlerde bulunduğunu iddia eden Destici, "O bölgedeki faktörlere dikkat etmek lazım. Bakın buradan söylüyorum. Hükümet, İçişleri Bakanlığı, Hatay'a dikkat etsin. Hatay'da bir karışıklık çıkarmaya çalışan dış istihbarat elemanları var, ajanlar var. Bizzat onunla ilgili önlem alsınlar, eğer oradan bir kıvılcım yanarsa bunu söndürmek daha zor olur diye düşünüyorum ve ben yapıcı yol gösterici bir muhalefet partisi olarak buradan uyarımı yeniliyorum." dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, daha sonra Sivas Belediyesi tarafından yaptırılacak olan tıbbi atık ve sterilizasyon tesisinin temel atma töreni ile partisinin MKYK toplantısına katıldı.