Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Nasreddin Hoca Anma Günleri Başladı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Konya'nın Akşehir ilçesinde, bu yıl 53'ncüsü yapılacak olan Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri, dellalın ilçe protokolünü ve halkı şenliğe davet etmesiyle başladı.

Dellallar, Akşehir sokaklarında Anma Günleri'nin başladığını duyururken, Akşehir Belediyesi'ne de gelerek Başkan Oğul'u makamında ziyaret ettiler. Başkandan bahşiş alan dellallar, davulun tokmağını başkana vererek davul çaldırdı.

53. Uluslararası Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri kapsamında Akşehir'de bir de kortej yapıldı. Nasreddin Hoca Türbesi önünde başlayan korteje Akşehir Kaymakamı Ahmet Katırcı, Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Nasreddin Hoca Turizm Derneği Başkanı Ahmet Güvendik ve Cengiz Küçükayvaz Tiyatrosu oyuncuları katıldı. Tahta bacak, jonklör, ateşbaz ve maskotlar eşliğinde Akşehir Belediye Bandosu ile birlikte Nasreddin Hoca Türbesi'nden başlayan kortej İnönü Caddesi, Cevdet Köksal Caddesi'ni takip ederek Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu. Cumhuriyet Meydanı'nda korteji, Nasreddin Hoca'nın canlı heykeli karşıladı. Büyük ilgi gören canlı heykelle, protokol ve vatandaşlar fotoğraf çektirdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda bir konuşma yapan sanatçı Cengiz Küçükayvaz, 6 gün boyunca geleneksel Türk Tiyatrosu'nun tüm örneklerini sergileyeceklerini belirterek, Akşehir'in Nasreddin Hoca'nın izinde geleneksel Türk Tiyatrosu gösterileriyle mizaha doyacağını söyledi.

Konuşmanın ardından tiyatro sanatçıları, tahta bacak ve ateşbaz alanda gösteriler sergileyerek vatandaşlarla fotoğraf çektirdi. Cengiz Küçükayvaz Tiyatrosu, gündüzleri çocuk tiyatrosu, akşamları da; Temaşa-ül Curcuna, Latife-i Muhabbet, Acaib-i Aheng, Temaşa-ül Müdahik adlı seri tiyatro gösterileri ile 6 gün boyunca Akşehirli izleyiciyle buluşacak.