Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Türk mimara altın madalya
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Kraliyet Bahçecilik Kurumu’nun düzenlediği yarışmada altın madalya kazandı

[Resim: 23630_1574_04072012_5.jpg]


İNGİLTERE’de yaşayan Türk peyzaj mimarı Nilüfer Danış’ın tasarladığı bahçe tasarımı, Kraliyet Bahçecilik Kurumu’nun düzenlediği yarışmada altın madalya kazandı. Danış’ın tasarımı uygun bütçeli tasarımlar kategorisinde de birinci oldu.

Düşük gelirli aileler için tasarladığı bahçe örneği ile ilk kez bahçe tasarım yarışmasına aday olan Danış, uygun fiyatlarla kaliteli bahçe yaratılabilmesinin mümkün olduğunu gösterdiği tasarımıyla altın madalyanın sahibi oldu. Kraliyet Bahçecilik Kurumu ve Profesyonel Peysajcılar Birliği’nin düzenlediği 'İlk Evimiz, İlk Bahçemiz' yarışmasına katılan Danış’ın tasarımı 8 Temmuz'a kadar Londra’nın güneyindeki Hampton Court Sarayı’nda düzenlenen çiçek fuarında sergilenecek. Nilüfer Danış, bu tasarımın maddi durumu pek iyi olmayan, meslek hayatına yeni başlamış ve bitki bilgisi bakımından zayıf genç bir çift için yaratıldığın, tasarımdaki temel amacın kullanıcılar için rahatlatıcı ve arkadaşlarıyla paylaşabilecekleri, eğlenceli bir mekan oluşturmak ve onların doğaya ve bahçe işlerine duydukları sevgiyi artırmak olduğunu söyledi.

İstanbul Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı bölümünden 2000 yılında mezun olan Danış, kraliyet kararnameli ve patentli peysaj mimarı ünvanını kazandı. Danış halen İngiltere’de ticari projeler, ev bahçeleri, şehir parkları, toplu konutlar,siteler ve okul bahçeleri gibi alanlarda çalışmalarını sürdürüyor.