Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: İki eve şehit ateşi düştü
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Suriye tarafından 22 Haziran'da düşürülen Türk uçağında bulunan iki pilotun naaşları deniz dibinde tedpit edildi. Acı haber, İstanbul ve Malatya'daki aileleri yasa boğdu.

Suriye tarafından düşürülen Hava Kuvvet Komutanlığı'na ait RF-4 uçağının enkazını arama çalışmaları neticesinde naaşına ulaşılan şehit Hava Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy'un baba evinde sessizlik hakim. Hasan Hüseyin Aksoy'un Bağcılar'da bulunan evinin penceresine Türk Bayrağı asıldı. Aileye taziye ziyaretinde bulunan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı ve kaymakam Veysel Yurdakul şehidin amcası Orhan Aksoy tarafından kapıda karşılandı. Çağrıcı ve Yurdakul daha sonra binaya girerek şehidin anne ve babasına başsağlığı dileğinde bulundu. Bu arada şehit babası Osman Aksoy'un komşusu Adnan Uygur da olay olduğu günden bu yana baba Aksoy'un sürekli haberleri takip ettiğini bu güne akdar umudunu koruduğunu belirterek, "Ancak bugün babayı çok kötü gördüm. O da acı haberi televizyonlardan öğrendi. Zor bir acı söylenecek bir şey yok.

“O HER ZAMAN BENİM CİĞERİMDE”

Şehit Hava Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy'un babası Osman Aksoy, "Hepimizin başı sağolsun. Vatanımız sağolsun. Allahım onu en yüksek mertebelere yükseltti. O en yüksek mertebede şimdi. O her zaman benim ciğerimde. Sağ o geziyor. Benim gözümün önünde her zaman. Görüyorum ben onu şuanda hissediyorum zaten. Vatanımız için herzaman dimdik ayakta duracağız. Vatanımızın için hiçbir zaman yılmayacağız. Allahın izniyle ayaktayız. Benim çocuğum ölmedi sağ. Berat gecesinde bunun haberini almak buda ayrı Allah'ımızın bize verdiği bir şey. Geride kalan şehitlerimiz, geride kalan onun arkadaşları herzaman onun arkasında yılmayacaklar devam edecekler" dedi.

Öte yandan Bağcılar Belediyesi'ne bağlı ekipler şehidin baba evinin bulunduğu sokakta temizlik çalışması

ŞEHİT PİLOT YÜZBAŞI ERTAN'IN ACI HABERİ MALATYA'DAKİ BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞÜRDÜ

SURİYE'nin, uluslararası hava sahasında Doğu Akdeniz'de düşürdüğü Türk Hava Kuvvetleri'ne ait RF-4 keşif uçağının kayıp 2 pilotun cesetlerinin deniz dibinde tesbit edilmesi, umutla bekleyen şehit ailelerini yasa boğdu.

Geçen 22 Haziran'da Suriye'nin düşürdüğü askeri keşif uçağının iki pilotundan Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan’ın şehit olduğu haberi baba ocağına çabuk ulaştı. 7'nci Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan gelen komutanlar, 112 Acil sağlık personeli eşliğinde Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan’ın şehit olduğu haberini aileye iletti. Gözyaşlarına boğularak sinir krizleri geçiren aile fertlerine müdahale eden sağlık ekipleri rahatsızlanan Şehit Yüzbaşı Gökhan Ertan’ın 7 aylık hamile eşi Nihal Ertan hastaneye kaldırdı.

5 yaşında Burak Ertan adında bir oğlu olan şehit yüzbaşının, emekli öğretmen olan babası Ali Ertan'ın da acı haberle birlikte fenalaştığı ve tıbbi kontrol altına alındığı belirtildi.

Acı haberle birlikte çok sayıda akraba ve tanıdıkları eve gelip, ailenin acısını paylaştı.




Öte yandan Bağcılar Belediyesi'ne bağlı ekipler şehidin baba evinin bulunduğu sokakta temizlik çalışması yaptı.

Suriye tarafından düşürülen Hava Kuvvet Komutanlığı'na ait RF-4 uçağının enkazını arama çalışmaları neticesinde naaşına ulaşılan şehit Hava Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy'un babası konuştu. Şehit babası Osman Aksoy , "Hepimizin başı sağolsun. Vatanımız sağolsun. Allahım onu en yüksek mertebelere yükseltti. O en yüksek mertebede şimdi. O her zaman benim ciğerimde. Sağ o geziyor. Benim gözümün önünde her zaman. Görüyorum ben onu şuanda hissediyorum zaten. Vatanımız için herzaman dimdik ayakta duracağız. Vatanımızın için hiçbir zaman yılmayacağız. Allahın izniyle ayaktayız. Benim çocuğum ölmedi sağ. Berat gecesinde bunun haberini almak buda ayrı Allah'ımızın bize verdiği bir şey. Geride kalan şehitlerimiz, geride kalan onun arkadaşları herzaman onun arkasında yılmayacaklar devam edecekler" dedi.