Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı Arasında 'Veri Paylaşım Protokolü'
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı arasında imzalanacak olan 'Veri Paylaşım Protokolü' ile ithalat ve ihracat sürelerinin kısalacağı bildirildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Bakanlık ile Ekonomi Bakanlığı arasında yarın imzalanacak olan 'Veri Paylaşım Protokolüne' ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Uluslararası ticaret süreçlerinde yer alan kurumların birbirleri ile uyum içerisinde çalışması, dayanışması ve mevzuatları çerçevesinde bilgi paylaşımının büyük önem arz ettiği belirtildi. Bu minvalde, Bakanlık ile Ekonomi Bakanlığı arasında veri paylaşımının amaçlı işbirliği çalışmalarının 30 Temmuz 2003 tarihinde imzalanan protokol ile başladığı bildirilerek, "Söz konusu protokolün imzalanmasından bugüne, geçen zaman içerisinde dış ticarete ilişkin değişen uygulama süreçleri ve artan işbirliği gereksinimi, mevcut protokolün güncellenmesi ihtiyacını doğurmuştur" denildi.

Bakanlığın dış ticareti kolaylaştırmaya yönelik uygulamalarıyla paralel olarak bu protokolün de dış ticarete olumlu yönde katkısının olacağı belirtilerek, yarın Ankara'da imzalanacak olan bu yeni protokolün ithalat ve ihracat sürelerinin kısaltılmasına, dış ticaret erbabı için bürokrasinin ve kırtasiyeciliğin, aynı zamanda zaman maliyetinin azaltılmasına katkıda bulunacağı ifade edildi. Açıklamada, "Bu suretle ülkemizin dış ticaret kapasitesi ve dış ticaret erbabımızın rekabet edebilirliği artacaktır. Ayrıca bu Protokol ile 20 Mart 2012 tarihli Başbakanlık Genelgesi ile Bakanlığımız koordinasyonunda yürütülmesi hüküm altına alınan, işlem ve süreçlere bağlı olarak gümrüklerde ortaya çıkan zaman kaybını ve maliyetleri azaltmak için ilgili kurum ve kuruluşlar arasında entegre bir yönetim tesis edecek olan Tek Pencere sistemi çalışmalarına da katkıda bulunulacaktır" ifadelerine yer verildi.