Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Atm'de Bulduğu Para ve Kartı Sahibine Teslim Etti
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Aksaray'da para çekmek için bir bankanın ATM'sine giden bir kişi, burada başkasına ait bir kart ve para buldu. Durumu hemen banka yetkililerine bildiren vatandaş, bankanın kart sahibine ulaşması sonucu parayı ve kartı teslim etti.

Aksaray'da maaşını çekmek için bir bankanın ATM'sine giden Selim Altuntepe, başkasına ait bir kartın takılı olduğunu ve para kabininde de para olduğunu gördü. Şaşkınlık içinde önce parayı, sonra da kartı alan Selim Altuntepe durumu hemen banka yetkililerine iletti. Banka yetkililerinin kart sahibine ulaşması ile birlikte bankaya gelen kart sahibi kartını ve parasını dalgınlıkla ATM'de unuttuğunu belirterek Selim Altuntepe'den parasını ve banka kartını teslim aldı. Olayı anlatan Selim Altuntepe, "Biz para çekmek için ATM'ye geldik. ATM'de başkasına ait bir kart ve para olduğunu fark ettik. Ekranda işleme devam etmek istiyor musunuz diye bir yazı vardı. Biz evet dedik. Girişe bastık parasını, dekontunu ve kartını aldık. Kendi işlemimi yaptıktan sonra zaten saat beşe geliyordu. Banka kapanmak üzereydi. Biz büromuza geçince müdür beye gerekli şeyleri söyledim. Müdür bey bu saatten sonra zaten banka kapanır dedi. Artık yarın itibarıyla halledelim dedi. Sabah da geldik bankaya, banka müdürüne gerekli bilgileri verdik. Onlar da kart sahibi ile iletişime geçtiler ve parasını verdik" dedi.

ATM'de para ve kartını unutan Kemal Pehlivan ise, "Dün saat üç sıralarında ATM'den eşimin kartından para çekiyordum. Arkasından kendi kartımdan çektim. Parayı çektikten sonra elimde eşimin kartını görünce kartı aldım zannederek bankaya girdim. Kartı unuttum. Sonra akşam mesaj geldi. Yetersiz bakiye diye. Hesaptan para çekildiğini fark ettik. Müşteri hizmetlerini arayınca işlem yapıldığını öğrendik. Kartı iptal ettik sonra da bugün sabaha karşı bankadan aradılar. Bir vatandaş paranızı ve kartınızı bulup getirdi diye. Biz de buraya geldik. Paramı teslim aldım, teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Banka yetkilileri ise vatandaşları uyararak, "İşleminiz bitmeden, para ve kartınızı almadan ATM'den ayrılmayın" dedi.