Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Ortaklık Kültürü İşbirliği ve Güç Birliği
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
SAMİB'te Hedef:Ortaklık kültürü işbirliği ve güç birliği

SAMİB'in 56. Yönetim Kurulu Toplantısı Metin Kar Başkanlığı'nda Güreser Resturant'ta gerçekleştirdi. Toplantıya; MİB Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öksüzömer'de katıldı.


Sakarya Makine İmalatçıları Birliği'nin (SAMİB): 56. Yönetim Kurulu Toplantısı; Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kar Başkanlığı'nda Güreser Et Resturant'ta gerçekleşti. Toplantıya; Makine İmalatçıları Birliği (MİB) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öksüzömer, MİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selçuk Baydar, SATSO Meclis Başkanı Adnan Borazancıoğlu, MARKA Genel Sekreteri Erkan Ayan, MARKA Destek Uzmanı Muttalip Peker misafir olarak katıldı.

"SAMİB ile MİB'in hedefleri aynı"

Toplantı'da konuşan MİB Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öksüzömer; SAMİB'in çalışmalarını yakından takip ettiğini belirterek; "SAMİB'in yeni kurulan bir birlik olmasına rağmen, kısa sürede başarılı çalışmalara imza atmıştır. SAMİB'in Başkanı sayın Metin bey'in çalışmalarından dolayı da ayrıca tebrik ediyorum. SAMİB ile MİB'in hedefleri aynı. Çünkü aynı hedef bakıyoruz. SAMİB'in Makine İmalatçıları İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili son projesi de sıcak bir yaklaşım. Biz Makine İmalatçıları Birliği olarak her zaman SAMİB'in yanında, destekçisi ve arkasındayız. SAMİB bizim Sakarya'daki temsilcimizdir. MİB olarak, SAMİB'in üyelerini de yanımızda görmek istiyoruz" dedi.

"SAMİB ile gurur duyuyoruz"

MARKA Genel Sekreteri Erkan Ayan ise; SAMİB'in büyük bir vizyon yakaladığını ifade ederek; "SAMİB, bölgenin kalkınmasında öncü olmaktadır. Makine imalatçılarının öncüsü SAMİB'in olması da çok güzeldir. Biz MARKA olarak, her zaman SAMİB'in çalışmalarının yanında ve destekçisiyiz. SAMİB'in çalışmaları bölgeden çıktı, adeta Türkiye'ye hizmet veren bir birlik haline gelmiştir. SAMİB ile gurur duyuyoruz" diye konuştu.

Rekabetçi, zengin, yenilikçi ve çok daha güçlü bir yapı

KOBİ'lerin daha önce görmedikleri boyutta bir rekabet ortamına girdiğini belirten SAMİB Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kar; "Özellikle 90'lı yıllara kadar kendi yerel pazarları içinde ve yalnızca yerli rakipleriyle yarışan işletmeler, küreselleşmenin sonucu olarak karşılarında dünyanın öbür ucundan gelen yabancı rakipleri bulmuşlardır. Dünyanın hemen hemen her yerinde karşılaşılan bu durum karşısında KOBİ'ler, hem kendi yerel veya bölgesel pazarlarında hem de dış pazarlarda başarılı olabilmek için rekabet üstünlüğü sağlamaları gerektiğini görerek birbirleriyle işbirliği yapmaya yönelmişlerdir. Hepimizin ortak derdi Türkiye'nin küresel rekabet avantajı elde edebilmesidir. Bugün ucuza üretmek için bulunan formüller çok kısa sürede rakiplerin de bulacağı formüller olacaktır. En nihayet geçtiğimiz günlerde ihracatımızın "fakirleştiren" ihracat olduğu kabul edildi.

Çünkü Türkiye ürünleri ürün olarak sattığı sürece para kazanmaktadır ve "fakirleştiren ihracat" budur. Türkiye'de artık üretim yapısını, üretimin niteliğini değiştirme vakti gelmiştir. Ülkemiz, ancak düşük teknolojili ürünlerden ileri teknolojinin kullanıldığı bir ürün yelpazesine geçtiği taktirde gerçek anlamda rekabetçi, zengin, yenilikçi ve çok daha güçlü bir yapıya kavuşabilecektir. Kuracağımız Doğu Marmara Makine İmalatçıları İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, biz makine üreticilerinin işbirliği-güç birliği yaptıkları , kümelenmiş, mutlu, modern işyerlerinde çalışan, üreten makine üreticilerimiz ile mümkün olacaktır. Sakarya Makine İmalatçıları olarak (SAMİB) bütün paydaşlarımız ile bu hedefe odaklandık ve kararlı olarak çalışıyoruz" dedi.

Yönetim Kurulu hazır bulundu


Toplantıda; Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Yener, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Günay Güneş, Sekreter Üye Turgay Çelik, Sayman Üye Tunç Özüuğurlu,Yönetim Kurulu Üyeleri Orhan Yılgenci, Şenol Çalışkan, Kadir Tecelli, Ayhan Pehlivan, Denetim Kurulu Başkanı Necati Atalay. Denetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cevat Ateş, Üyelerden Hakan Alkan, Harun Alma, Bülent Yazar, Faruk Tezkorkut,Vural Kılıç ve SAMİB Genel Sekreteri Ehliman Yazıcı'da hazır bulundu.