Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Tşof Başkanı Apaydın: Ani Yağış ve Sel Baskınlarına Dikkat
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, sürücüleri ani yağış ve sel baskınlarına karşı uyardı. Orta Karadeniz Bölgesi'ni etkileyen sel ve su baskınlarının yolları bozduğunu, köprüleri yıktığını söyleyen TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, "Sürücülerimizi ani yağışlara ve sel baskınlarına karşı uyarıyoruz. Yola çıkmadan evvel yol ve hava durumu hakkında bilgi alınması işimizi kolaylaştırır. Eğer aşırı yağış altında kaldıysak güvenli yerlere park ederek, kendimizi ve aracımızı korumaya alalım." dedi.

Bir an önce gideceği yere ulaşma telaşı ile aşırı hızla araç kullanılmamalı ve hatalı sollama yapmamaya da özen gösterilmesi gerektiğini ifade eden Apaydın, "Sel, aşırı yağış gibi olağan üstü yol şartlarında araç kullanırken normalden daha dikkatli ve uyanık olmamız gerekir. Mümkünse yol hakkında bilgi almalıyız. Gideceğimiz yolun coğrafi durumunu da göz önünde bulundurarak yola çıkmaya karar vermeliyiz. Eğer aracımızı kullanamayacak kadar kuvvetli sel veya yağmurla karşılaşırsak da acilen yüksek ve güvenli bir yere yada yollardaki dinlenme tesislerine park ederek kendimizi ve aracımızı korumaya almalıyız." diye konuştu.

Araçlarımızın yol tutuşunun güvenli sürüş açısından son derece önemli olduğunu belirten Apaydın, şöyle devam etti: "Lastiklerinizin diş derinliklerine dikkat edin. Diş derinliği azalmış lastikler su tahliyesi yapamaz ve kaymaya başlayan aracın fren mesafesinin uzamasına neden olur. Lastiklerimizi orijinal ebatlarında seçerek, yol durumuna uygun hızda ve dikkatimizi dağıtacak cep telefonu, sigara içme gibi davranışlardan kaçınarak araçlarımızı kullanmalıyız."