Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Erdoğan-Zana buluşmasına sert tepki
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: file.ashx?FileID=613672&Width=292&Height...Quality=80]

Bahçeli, yazılı açıklamasında, görüşmenin, "son günlerin en hararetli konu başlıklarından birisi olduğunu" belirtti.

Erdoğan ve Zana'nın medya üzerinden randevulaştığını savunan Bahçeli, Başbakan Erdoğan'a iletilen görüşme talebinin, "acilen ve öncelikli ele alınıp olumlu cevap verilmesini son derece manidar bulduklarını" ifade etti.

Zana üzerinden yeni bir siyaset oluşturulması için düğmeye basıldığını öne süren Bahçeli, "Kimin tarafından verildiği şaibeli olan bir misyonla hareket etmesine bilerek göz yumulmuştur" değerlendirmesinde bulundu.

Leyla Zana'nın "terör örgütüne üye olmak' suçundan hapse mahkum olduğunu ifade eden Bahçeli, "Başbakan Erdoğan tarafından muhatap görülmesi çok ciddi bir handikap olmuştur" görüşüne yer verdi.

"Başbakan'ın sözde Kürt sorunu konusundaki ortakçısı ana muhalefet partisi liderini, kurgulanan 'Zana Doktirini' hakkında bilgilendirip bilgilendirmediği de vuzuha ermemiştir" ifadelerini kullanan Bahçeli, şunları kaydetti:

"Başbakan Erdoğan ile Zana arasındaki görüşmenin, ülke ve bölgemizde emel ve hesabı olan küresel güçlerin telkin ve tesiri altında organize edildiği gün geçtikçe somutluk kazanmaktadır. Bu haliyle Zana'nın Başbakan'a karşı dile getirdiği talep listesinin, ne bölücü terör örgütünün ne de İmralı'da bulunduğu belirsiz olan bölücü başının yaklaşımlarından uzak olmadığı şüpheye yer bırakmayacak şekilde meydandadır. Nitekim Leyla Zana'nın; 'İmralı canisinin ev hapsine alınması, KCK tutuklamalarının son bulması, aslında bitmemiş olan Oslo sürecinin yeniden başlaması, devletin özür dilemesi, anadilde eğitim imkanının sağlanması' konularındaki görüşleriyle terör örgütünün beklentileri arasında aykırılık bulunmamaktadır."