Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Üniversite öğrencileri Formula aracı üretti
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Uludağ Üniversitesi’nde, tamamen öğrenciler tarafından tasarlanan ''Formula'' aracı üretildi. Test sürüşleri yapılan aracın, İngiltere'de düzenlenecek ''Formula Student 2012''de yarışacağı belirtildi.

BURSA - Uludağ Üniversitesi (UÜ) Öğrencilerin kurduğu ''Uludağ Racing'' takımının danışman hocalar ile sponsorların desteğiyle 2 yılda üretimini gerçekleştirdiği ve ''UR01'' kod adı verilen Formula aracı, Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi'ndeki Otomotiv Mühendisliği Bölümü'nde basına tanıtıldı.

''Uludağ Racing'' takım lideri İlhan Yunus, burada yaptığı konuşmada, 2010 yılında arkadaşlarıyla ''Formula Student'' yarışmasına katılmak amacıyla hazırlıklara başladıklarını söyledi.

Yunus, bu çok uzun ve zorlu bir sürecin üstesinden gelerek ilk defa Türk öğrencilerinin tasarımı olan bir Formula aracını ''Formula 1'' pistinde yarıştırmanın mutluluğunu yaşayacaklarını ifade ederek, araçlarının, 11-15 Temmuz tarihleri arasında ünlü Formula pisti ''Silverstone''da boy göstereceğini, başarılı bir dereceyle Türkiye'yi, Bursa'yı ve üniversitelerini temsil edeceklerini kaydetti.