Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Giresun Üniversitesi'nin İsminin Öner Hekim, Tıp Fakültesi'nin İsminin İse Ömer Hekim
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Hekim Holding Yönetim Kurulu Başkanı Öner Hekim'in isminin Giresun Üniversitesi'ne, oğlu rahmetli Ömer Hekim'in de isminin de Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne verilmesi ile ilgili görüşmelerin sürdüğü bildirildi.

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar'a Keşap Belediyesi tarafından Fahri Hemşerilik Beratı verildi. Giresun Üniversitesi merkez rektörlük binasında düzenlenen törenle Keşap Belediye Başkanı Nedim Yılmaz'dan Fahri Hemşerilik Beratı'nı alan Rektör Attar, fahri hemşerilik beratı aldığı için yaşadığı mutluluğu dile getirdi.


Giresunlu hayırsever işadamı Öner Hekim'in Giresun'da arsa bağışı karşılığı kendisinin ve oğlunun isminin üniversiteye verilmesi talebini değerlendiren Attar "Ben Rektör olmadan önce bu haberi okumuştum ve çok ilgimi çekmişti. Rektör olduktan sonra da Öner beyle bu konuyla ilgili bir görüşmem oldu. Çünkü üniversiteye uzatılan bir el var biz de öncelikli olarak bu eli sıkmamız gerekiyor. Sayın Öner Hekim bir kaç tane alternatif teklif sundu. Uzun vadede ve arsa dışında farklı bağışlarında yapılacağı şartıyla Üniversiteye kendi isminin, Tıp Fakültesi'ne de rahmetli oğlu Ömer Hekim'in isminin verilmesi gündemde. Ben objektif bir şekilde kendisine neyin olup olamayacağını nacizane kendi düşüncelerimi söyledim. Daha sonra kendisiyle 2 görüşmem daha oldu. Bulancak'taki 76 dönümlük arsanın 50 dönümünün üniversiteye devredilmesi bunun karşılığında da Tıp Fakültesi'ne rahmetli oğlu Ömer Hekim'in isminin verilmesi üzerine görüşmelerimiz devam ediyor. Bu hafta sonu itibariyle Yapı İşleri Daire Başkanımızla, Hukuk Müşavirliği tarafından hazırlanan bir protokolle kendisine gittik. Birkaç paragraf

eklenmesi gerekiyor ama bu anlaşmazlık olduğu için değil, hukuki olarak ileride önümüzü Üniversite ve Hekim Holding olarak açmak için. Şuan görüşmelerimiz Bulancak'taki 50 dönümlük arsa karşılığında onun eder fiyatı neyse tıp fakültesi başta olmak üzere sağlık bilimleri fakültesi, sağlık bilimleri meslek yüksek okulunun da olduğu bir kompleksi olsun istiyorum. Böyle olursa tüm parayı karşı tarafkarşılayacağı için tümüne bu komplekse oğlunun isminin verilmesini düşünüyoruz. Ne kadar gerçekleşebilir bilemiyorum" dedi.

Geçmişte Giresun Üniversitesi tarafından öner Hekim'in gözardığı edildiğini ima eden Rektör Aygün Attar "Üniversite olarak zaten hiçbirşey yapmasad a Öner bey ile ilgili düşüncelerimiz vardı. Bugüne kadar eğitim, sağlık manevi değerleri olan cami ve Kuran Kursları ile ilgili Öner Hekim'in senatoya sunmuş olduğum dosyasında 20 küsür hayır işleriyle belgelenmiş bir dosya vardı. Ne acı ki Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Cumhurbaşkanlığı takdirini almış birine Giresun Üniversitesi'nin bu yönde bir teşebbüsü yoktu. Bizim Öner beye doktor ismini vermemiz yaptığı hayırsever işleriden dolayıdır. Bugün yapmak isteği yardımlar direkt olarak rahmetli oğlunun isminin daim olarak yaşatılmasını istemektedir. Son derece doğal ve insani bir istektir. Bunun gerçekleşmesi için hızlı bir şekilde çalışmalarımız devam etmektedir" ifadelerini kullandı.