Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Hakkari Sümbül Dağı Zirvesine Çıkan Grup Döndü
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Hakkari Üniversitesi ile Zirve Dağcılık Kulübü'nün, Sümbül Dağı zirvesine düzenlediği tırmanış sona erdi. Grup, zirveyi iki günde tamamladı.

Hakkari Üniversitesi ile Hakkari Zirve Dağcılık Kulübü'nün ortaklaşa düzenlediği ve 53 kişinin katıldığı Sümbül Dağı tırmanışı, sarp kayalık ve derin uçurumlara rağmen tamamlandı. Hakkari'de 30 Haziran 2012 tarihinde başlayan tırmanışta, ikinci gün öğle saatlerinde zirveye çıkan grup, orada hatıra resim çektirdi, zirve defterini imzaladı.

SÜMBÜL DAĞI ETEKLERİNDE HAVAİ FİŞEK ŞÖLENİ

Ayrıca, Sümbül Dağı'na tırmanış düzenleyen dağcılar, dağda kamp kurup havai fişek patlatarak, şehir merkezindekilere görsel bir Şölen sundu. Birinci gün sabah saat 04.00 sıralarında, Hakkari Üniversitesi ile Hakkari Zirve Dağcılık Kulübü; aralarında öğrenci, öğretim görevlileri, kurum amirleri ile vatandaşların bulunduğu 53 kişilik bir grupla birlikte 3 bin 467 rakımlı bir tırmanış gerçekleştirdi. Zirve tırmanışa, Türkiye'nin bir çok ilinden katılan oldu. Sümbül Dağı eteklerinin belli yerlerinde duran dağcı grup, Kürtçe şarkılar söyleyerek aynı zamanda eğlendi.

Gruptaki en yaşlı üye, 70 yaşındaki Hacı Ramazan Akbaş, "Daha önce hep hayalimdeydi Sümbül Dağı zirvesine çıkmayı, kısmet bu yıldı. Ama dağcı arkadaşlar bana moral verdi. Çıkabilmem için çok güzel bir duygu. Yaşım 70, bütün gençlere örnek olabilecek bir şey gerçekleştiriyorum." dedi.

İkinci gün sabah saat 05.00 sıralarında, dağcı grup Sümbül Dağı'nın zirvesine çıkarak, orada hatıra resim çektirdi ve zirve defterini imzaladı. Dağcı grup, daha sonra zirve tırmanışını tamamladıktan sonra Hakkari şehir merkezine döndü.