Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Üniversite, Bölgedeki Jeoloji Harikalarını Keşfediyor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Batman civarında incelemelerde bulunan Batman Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü, yörede öne çıkan doğal kaynaklardan petrolün yanı sıra diğer jeolojik oluşumların varlığını araştırıyor.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Eren, yörenin sahip olduğu jeolojik imkanların tam olarak farkında olunmadığına dikkat çekti. Prof. Eren, "Hocalarımızla yürüttüğümüz teknik çalışmalarla petrolün dışında farklı jeolojik kökenli değerli ve kıymetli kayaç ve oluşumları belirlemeyi arzulamaktayız." dedi.

İncelemeler hakkında bilgi veren Bölüm Başkanı Doç. Dr. M. Tahir Nalbantçılar, yapılan teknik gezilerle Batman'ın jeoloji açısından önemli değerlere sahip olduğunu vurguladı.

JEOLOJİ HARİKASI Göller TESPİT EDİLDİ

Doç. Dr. Nalbantçılar, Batman-Bismil güzergahında yaptıkları çalışmalarda önemli bilgilere ulaştıklarını belirtti. Nalbantçılar, şunları söyledi: "Çalışmalarda jeoloji harikası, doğal güzellikler oluşturan Göller tespit ettik. Jeolojik olarak birer erime yapısını yansıtan bu Göller kartlaşmalara bağlı obruk oluşumunu yansıtıyor. Her ne kadar İç Anadolu Bölgesi'nde yaygın olarak gözlemlenmekte ise de bu yapıların karbonatlı kayaçların olduğu ve karstlaşma süreçlerinin etkin olduğu her yerde oluşabiliyor. Bu yapılar içlerine çeşitli şekillerde suların dolması veya birikmesi ile çok etkileyici doğal güzellikleri de oluşturmaktadır."

Öte yandan, Doç. Dr. Nalbantçılar, Jeoloji Mühendisliği Bölümü hocaları Yrd. Doç. Dr. H. Alim Baran, Yrd. Doç. Dr. Sema Tetiker ile Yrd. Doç. Dr. Murat Ünal ve Yrd. Doç. Dr. Salih Dinç ile DSİ'den Jeoloji Mühendisi Süleyman Tekin ile öğrencilerin katıldığı bu çalışmaların ve benzer incelemelerin süreceğini söyledi.