Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Okuma Yazma Öğrenen Roman Kadınların Sertifika Sevinci
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Edirne'de değişik yaş gruplarındaki Roman ev hanımları, okuma yazma kursunu başarı ile tamamlayarak sertifika sahibi oldu. İmkansızlıktan dolayı zamanında okula gidemeyen Roman kadınlara Halk Eğitim Merkezi okuma yazma kursu düzenlendi. Birinci ve ikinci kademe şeklinde düzenlenen kurslara yoğun ilgi gösterildi.

Roman ev hanımlarına yönelik olarak sertifika programı düzenlendi. Programa Edirne Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ve Edirne Roman Kültürünü Araştırma, Geliştirme Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EDROM) Başkan Yardımcısı Bahattin Ulusoy katıldı.

Törende konuşan Vali Yardımcısı Özkan, örgüt eğitim kurumlarında yeterince eğitim alamayan vatandaşların halk eğitim merkezlerindeki kurslara tabi tutularak eksikliklerinin gidermeye çalıştıklarını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ise EDROM ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği düzenlenen okuma-yazma kursunun tamamlandığını kaydetti.

EDROM Başkan Yardımcısı Bahattin Ulusoy, son iki yıldan bu yana Yıldırım Hacı Sarraf Mahallesi'ni bir pilot bölge yapmaya çalıştıklarını belirtti. Ulusoy, "Bu mahallede geçen yıl, belki Türkiye'de tek olan kadın gelişim merkezini kurduk. Daha sonra okuma yazma, mis meyve sabunu kurslarını açtık. Bunun dışında kadınlara yönelik değişik bir sürü aktivite yaptık. Bu mahallede başlattıkları pilot uygulamada başarılı olduğumuzu düşünüyorum." diye konuştu.

Kursu başarı ile tamamlayan 65 yaşındaki Emine Ürütükçü, imkansızlıktan dolayı zamanında okula gidemediklerini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından Edirne Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, EDROM Başkan Yardımcısı Bahattin Ulusoy kursiyerlere sertifikalarını verdi. Program protokol üyeleri ve kursiyerlerin hatıra fotoğrafı çekmesiyle son buldu.