Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Gümüşhane'deki Çatışma
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde karşılaşılan 4 terörist ile güvenlik kuvvetleri arasında çıkan çatışmada PKK terör örgütü üyesi 1 teröristin etkisiz hale getirildiğini, biri yaralı olmak üzere kaçan 3 teröristin yakalanması için çalışmaların sürdüğünü bildirdi. Kızılcık, "Bu terörist grubun Trabzon'un Düzköy ilçesindeki eylemi yapan grup olabileceğini değerlendiriyoruz" dedi.

Vali Kızılcık, Valilik A Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, 26 Haziran Salı günü, Trabzon'a bağlı Düzköy ilçesindeki jandarma karakoluna 15-20 metre mesafede, terör örgütü PKK üyelerince, uzaktan kumanda ile bir patlayıcının patlatılması sonucu 3 askerin yaralandığını hatırlattı.

Yaralı askerlerin sağlık durumunun iyi olduğunu da belirten Kızılcık, "Bu terörist eylemi gerçekleştirenlerin yakalanması için başlatılan operasyonlar sonucunda, dün gece saat 23.30 sularında Gümüşhane ili Şiran ilçesi İncedere köyü mevkisinde Trabzon Asayiş Komanda Birliğince 4 terörist ile karşılaşıldı. Bu teröristlerden birisi etkisiz hale getirildi. Birisi yaralı olmak üzere, 3'ünün şu anda yakalama çalışmaları takibatı devam ediyor" dedi.

Kızılcık, "Bu terörist grubun Trabzon'un Düzköy ilçesindeki eylemi yapan grup olabileceğini değerlendiriyoruz. Şu anda kesin bir kanıtımız yok ama ümit ediyorum en kısa zamanda diğer 3'ünü de etkisiz hale getirmiş ve bölgemizi teröristten arındırmış hale getiririz" diye konuştu.

-"Yaralı güvenlik görevlisi yok"-

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, teröristlerle sağlanan sıcak temasta yaralı asker ya da güvenlik görevlisinin bulunmadığını bildirdi.

Bir gazetecinin, operasyonun bir ihbar üzerine mi başlatıldığını sorması üzerine Kızılcık, "Giresun'da konuşlanmış Jandarma Bölge Komutanlığımız var. Düzköy'deki patlamanın ardından Gümüşhane, Trabzon ve Giresun'daki jandarma birliklerimiz, emniyet özel harekatı ile gerekli incelemeyi ve operasyonu başlattılar. Bu çerçevede elde edilen bilgiler doğrultusunda takibat devam ediyor" yanıtını verdi.

Etkisiz hale getirilen teröristin ve kaçan 3 kişinin PKK terör örgütü mensubu olduğunu, Cumhuriyet Savcısının olay yerinde bulunduğunu ve gerekli adli işlemleri yaptığını belirten Kızılcık, etkisiz hale getirilen teröristin kimliğini belirleme çalışmalarının da sürdüğünü dile getirdi.

Kızılcık, olayla ilgili gözaltına alınan kimsenin bulunmadığını, kaçan 3 teröristin yakalanması için operasyonun sürdüğünü de belirterek, "Gerekli incelemeyi ve takibatı yürütüyoruz. En kısa zamanda onları da etkisiz hale getireceğiz" dedi.
Haber İçin Teşekkürler