Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Merkel'in kazandığını gösteren 6 neden
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 134124727535859.jpg]

Financial Times yazarı Wolfgang Münchau, liderler zirvesinde yenilgiye uğradığı düşünülen Merkel'in aslında kazanan olduğunu savundu.

Financial Times gazetesinin renkli yazarı Wolfgang Münchau, geçen hafta yapılan liderler zirvesinin "kaybedeni" olarak gösterilen Merkel'in aslında zirvenin "kazananı" olduğunu savundu. Münchau, makalesinde Merkel'in zirvenin kazananı olmasına gerekçe olarak şunları aktardı:

- Avrupa İstikrar Mekanizması'na (ESM) daha önce olanın üzerine herhangi bir katkı yapmayacak.

- ESM İspanyol bankaları ve İtalya'nın borçlanma maliyetleri düşünüldüğünde hala çok yüksek değil. Dolayısıyla hala istediklerini yaptırabilecek durumda.

- Almanya hiçbir şekilde yeni bir yükümlülük altına girmemiş oldu.

- İtalya'nın bütçesini kontrol altında tutabilmesi için hala troyka programına uyması gerekiyor.

- Avrupa Merkez Bankası, tüm ısrarlara rağmen eskiden olduğundan daha fazla işin içine sokulmuş değil.

- ESM'in mevcut yapısıyla bankaları yeniden yapılandırma yetkisi olup olmadığı belirsizliğini koruyor. Burada yeni oylamalar gerekebilir.


Münchau, makalesinde geçtiğimiz hafta yapılan liderler zirvesinin sonuçlarından ziyade, Merkel'in "Yaşadığım sürece ortak eurobonda karşıyım" ifadelerinin önemli olduğunu söyledi. Münchau, "Çünkü bu ifadeler doğruysa, Merkel Avrupa Birliği'nin hiçbir zaman politik bir birlik olamayacağını düşünüyor demektir" dedi.