Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Van'da Yaralı Polislerden Biri Şehit Oldu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Van'da konteyner kenttin güvenliği için nöbet tutarken PKK terör örgütü tarafından silahlı saldırıya uğrayıp yaralanan 2 polisten 1'i şehit oldu.

Saat 21.30 sıralarında Süphan Mahallesi'nin girişinde oluşturulan konteyner kentin güvenliğini sağlamakla görevli polislere, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Saldırıda, noktada nöbet tutan polis memurlarından Murat Dilmaç ve Şükrü Yılmaz yaralandı. Yaralı polisler, ambulanslarla Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ağır yaralı Dilmaç, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve şehit oldu.

Van'ın Erciş ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu belirlenen şehit polis memuru Murat Dilmaç'ın, daha önce İstanbul'da görevli olduğu, Van'da yaşanan depremlerin ardından gönüllülük esasına göre bu şehre geldiği ve ailesi ile birlikte, görev yaptığı konteyner kentte kaldığı öğrenildi.

Saldırının ardından bölgeye çok sayıda güvenlik gücü sevk edildi. Kaçan saldırganların yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı.