Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Blackberry 10 Ertelendi!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Blackberry'nin geliştirici RIM, yayımladığı basın bülteniyle Blackberry 10'un ertelendiğini açıkladı. Aynı zamanda finansal raporlarda da düşüş söz konusu.

[Resim: blackberry-10-ertelendi--2395332.Jpeg]

Bir dönem akıllı telefon pazarında lider olan, Android'in ilk çıktığı zamanlarda da iOS ile pazarın büyük kısmına hakim olan RIM, yani Blackberry cephesinde işler pek de iyi gitmiyor. Blackberry'nin yapımcısı RIM, yayımladığı basın bülteni ile sevenlerini ve bekleyenleri biraz hayal kırıklığına uğratacak bir açıklama yaptı.

RIM cephesinin uzun zamandır üzerinde çalıştığı ve büyük umutlar beslediği yeni işletim sistemi Blackberry 10'un ertelenmek zorunda kaldığı belirtildi. RIM, çok uzun zamandır üzerinde çalıştıklarını fakat büyük değişiklikler içerdiğinde yazılım sürecinin uzayabildiğini, bu yüzden de kendilerine biraz daha zaman vermeleri gerektiğini söyledi.

Bu yılın sonunda çıkması beklenen Blackberry 10'un şimdilik 2013'ün ilk çeyreğine ertelendiği basın bülteniyle açıklandı. Bu arada 2 Haziran itibariyle biten çeyrek döneminde RIM'in 2.8 milyar dolarlık gelir elde ettiği belirtildi. Bir önceki çeyrekte ise 4.2 milyarlık bir gelir söz konusuydu.

Yine bu çeyrekte 7.8 milyon Blackberry telefon gönderildi ve 260 bin Blackberry Playbook satış kanallarına yollandı. Aynı zamanda 5 bin çalışanın da işlerine son verileceği belirtildi.