Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Eylem Öncesi Pişman Olup Teslim Oldu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Bölücü terör örgütünün dağ kadrosundan patlayıcı maddelerle eylem için Türkiye'ye gönderen PKK'lı, pişman olunca polise teslim oldu. İstanbul polisi tarafından sorgulanan terör örgütü üyesi M.K.'nin gösterdiği yerden çıkarılan patlayıcı maddeleri nerede hangi eylem için kullanacağının tespiti için sorgusu sürüyor.

Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne pişman olarak teslim olan bölücü terör örgütü üyesi M.K.'nın gösterdiği iki ayrı noktada dağdan yanında getirdiği 6.5 kilo A4 tipi patlayıcı madde bulundu. Diyarbakır'dan otobüsle Lüleburgaz'a geldikten sonra ailesi ile görüşen ve kendisine verilen eylem emrini yerine getirme yerine pişman olarak teslim olan M.K. iki farklı noktaya patlayıcı madde sakladığını itiraf etti. Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ Terörle Mücadele ekiplerinin de destek verdiği arama çalışması sonunda yapılan ilk aramada bir tarladaki ağaç altında 6,5 kilo A4 tipi patlayıcı madde ele geçirdi. Diğer arama noktasında ise bomba düzenekleri buldu.

Kırklareli'de teslim olduktan sonra İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilen bölücü terör örgütü mensubu M.K.'nın gösterdiği yerde ele geçirilen patlayacı maddelerin hangi ilde düzenlenecek eylem için kullanacağının tespiti için sorgusu sürüyor. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.