Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Mısır'da Protesto
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Mısır'da devrimi destekleyen sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ile siyasi aktivistler, askeri yönetimi ve siyasi tutuklamaları protesto etmek amacıyla Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na yürüdü.

Aktivistler, Ocak 2011 devriminin ardından cezaevlerine konulan siyasi tutuklulara destek vermek amacıyla Mısru'l-Cedide Mahallesi'ndeki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na doğru yürüyüş düzenledi.

Askeri hapishanelerdeki tutukluların derhal serbest bırakılması talebinde bulunan aktivistler, siyasi nedenlerden dolayı halen 16 Mısırlının tutuklu olduğunu iddia etti.

Devrim sırasında gözlerini kaybeden Dr. Ahmed Harara, siyasi aktivist Ahmed Domma ve Nesrin Yusuf da yürüyüşe katıldı.

Ahmed Domma, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bizler bugün 25 Ocak devriminden sonra serbest ve demokratik seçimlerle göreve gelen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek için buradayız. Asker ve sivil tüm tutukluların serbest bırakılmasını talep ediyoruz" dedi.

Siyasi nedenlerden dolayı farklı ülkelerde tutuklu bulunan bazı Mısırlıların serbest bırakılmasını da talep eden aktivistler arasında yer alan bir avukat,

"Askeri mahkemeler artık geçerliliğini yitirdi. Adil olmayan yargılamalar yapıldığı kanaatindeyiz" görüşünü savundu.

Yürüyüş, "Facebook" sosyal paylaşım sitesi üzerinden organize edildi. Aktivistler yeni Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin bu konunun üzerinde duracağından ümitli olduklarını belirtti.
teşekkürler :)