Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Ve İSPANYA Euro 2012 Şampiyonu!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
2012 Avrupa Futbol Şampiyonası final mücadelesinde İtalya ve İspanya karşı karşıya geldi.
Kiev Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmayı İspanya, ilk yarıda bulduğu gollerle 4-0 kazanarak üst üste ikinci kez Avrupa Şampiyonu oldu. Almanya'yı yarı finalde eleyerek finale görkemli şekilde gelen İtalya ise Avrupa ikincisi olarak turnuvayı noktaladı.
Mücadelede İspanya'ya galibiyeti getiren golleri 14. dakikada David Silva, 41. dakikada Jordi Alba, 84. dakikada Fernando Torres ve 88. dakikada Juan Mata kaydetti. Mücadelede İtalya sakatlık problemi nedeniyle maçı 10 kişi tamamlamak zorunda kalırken 'Gök Maviler' İspanya'nın özellikle orta alandaki başarılı oyununa direnç gösteremedi.
Karşılaşma öncesinde Almanya'ya attığı goller nedeniyle İspanya karşısında da İtalya'nın en büyük kozu olan Balotelli gol atma başarısını göstermedi. İspanya ise turnuva boyunca oynadığı pasa dayalı oyun nedeniyle futbolseverler tarafından eleştirilere hedef olmasına rağmen kupayı toplamda üçüncü kez müzesine götürmeyi başardı.


[Resim: ispanya_avrupa_sampiyonu_14997_550_300.jpg]

İKİNCİ SAKATLIK İTALYA'YI BİTİRDİ


Oyunda üstünlüğü eline geçirmek için oyuncu değişikliği yapan İtalya teknik direktörü Cesare Prandelli Chiellini'nin zorunluğu sakatlığı nedeniyle Balzaretti'yi oyuna aldı.
İkinci yarıya başlarken Cassano'nun yerine gol umudu olarak Di Natale'yi, tutuk bir görüntü sergileyen Montolivo'nun yerine ise Thiago Motta'yı oyuna alarak 3 oyuncu değişikliği hakkını kullandı. 62. dakikada ciddi bir sakatlık geçiren Motta'nın oyundan alınmasının ardından Prandelli, başka oyuncu değişikliği yapamayınca İtalya maçı 10 kişi tamamladı.
Teşekkürler zamanlaman gerçekten iyiydi :)
teşekkürler :)