Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Şehit Astsubay, Düğün Gününde Mezarı Başında Anıldı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde düğünü için izin alacağı günün gecesi PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan 26 yaşındaki Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ali Gümüş, düğün günü memleketi Konya'nın Ilgın İlçesi'nde mezarı başında dualarla anıldı.

Tekirdağ 8'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda görevli Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ali Gümüş, geçici görevle gittiği Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki Yeşiltaş Karakolu'na 19 Haziran'da PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda 7 erle birlikte şehit oldu.

Havva Şenyurt ile nişanlı olan Astsubay Ali Gümüş, 30 Haziran- 1 Temmuz tarihlerinde yapacakları düğün için de saldırının düzenlendiği günün sabahı izne ayrılacaktı. Baskın öncesi gece cep telefonuyla görüştüğü dayısı Süleyman Yetkin'e davetiyeleri dağıtıp dağıtmadığını soran şehit Gümüş, sabah izne ayrılıp, Konya'ya geleceği için heyecandan uyumadığını söylemişti. Astsubay Gümüş, dayısı Yetkin'e, "Bir aksilik olur da gelemezsem bile, siz düğünümü yapın, ben internet kanalıyla düğüne katılırım. Daha sona gelirim" demişti.

İzne geleceği gün, memleketine Türk bayrağına sarılı cenazesi gelen şehit Ali Gümüş, dün, şehit düşmeseydi düğününün yapılacağı günde, mezarı başında anıldı.

Babası Metin, annesi Hürriyet, nişanlısı Havva Şenyurt, yakınları ile Ilgın Kaymakamı Cahit Işık, Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Kani Köse, Ilgın Müftüsü Şükür Aktoprak katıldı. Şehit Gümüş, mezarı başında dualar eşliğinde anıldı. Ardından Ilgın Belediyesi, şehit Gümüş'ün baba evinde adına mevlit okuttu.