Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Hüseyin Tanrıverdi'den "Erken Seçim" Açıklaması
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, genel seçimlerin, sadece Anayasa Değişikliği ile öne alınabileceğini söyledi. Tanrıverdi, "Anayasa Değişikliği için de 367 garabeti vardır. Dolayısıyla muhalefet partileri birlikte olmadan bu seçimin öne alınması mümkün olamaz" dedi.

Kocaeli'ndeki Ak Parti Yerel Yönetimler 2. Bölge Toplantısı'na katılan Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, genel seçimlerle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tanrıverdi, "2014-2015, önemli seçimlerin yapıldığı yıllar olacak. Gerçi biz, seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışan bir parti olarak, her zaman seçime hazırız. Kimi zaman ana muhalefet partisinin milletvekilleri ya da temsilcileri 'Mart'ta seçim mi olur' diyor. Özellikle 2009 yerel seçimlerinde rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun, helikopterinin kış şartlarında dağa çarpıp vefat etmesiyle o zaman herkes 'Bu kış günlerinde seçim mi olur', dolayısıyla 'sonbahara alınmalıdır' diyordu. Şimdi yine böyle düşünceleri varsa, Ak Parti iktidarları döneminde bildiğiniz gibi seçimler her dafasında zamanında yapılmıştır ve Türkiye'ye böyle bir alışkanlık kazandırılmıştır. Dolayısıyla biz, süresinde yapılmasını isteriz. Ancak ana muhalefet ve muhalefet partilerinin yine düşüncesi eğer 'kış şartlarında değil de sonbaharda seçim yapılsın' ise o zaman bizim yetkili organlarımız da bunu değerlendirir, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bir anayasa değişikliğiyle bu seçimler öne alınabilir" diye konuştu.

Yerel seçimlerin normal şartlarda 2014'ün Mart ayında yapılacağını belirten Tanrıverdi, "Yerel seçimler de anayasa gereği 5 yılda bir yapılır. 29 Mart 2009'da yapılan yerel seçimlerin üzerine 5 yıl koyduğunuzda 2014'ün Mart ayıdır. Dolayısıyla Anayasa Değişikliği yapmadan seçimin öne alınması söz konusu olamaz. Anayasa Değişikliği için de 367 garabeti vardır. Dolayısıyla bu garabet nedeniyledir ki ana muhalefet partisi ve diğer muhalefet partileri birlikte olmadan bu seçimin öne alınması mümkün olamaz" dedi.