Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural Açıklaması
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Erdoğan ile Leyla Zana arasında gerçekleşen görüşmeye tepki göstererek, "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı makamı ve sıfatının böyle bir meşrulaştırma aracı olarak kullanılmasını kınıyorum" diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Erdoğan - Leyla Zana görüşmesiyle ilgili TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Başbakan Erdoğan ile Leyla Zana arasında dün gerçekleşen görüşmeyi eleştiren Oktay Vural, "Türkiye Cumhuriyeti'nin Sayın Başbakanı, bu milletin önemli bir çoğunluğunun tek başına iktidar sorumluluğunu verdiği sayın Başbakanın 'Türkiye'de Federasyon yetmez, kendi kaderimizi tayin hakkı isteriz. Silah güvencemizdir' diyen bir kişiyle buluşmasını büyük bir umut penceresi olarak sunulmasının arkasında nelerin yattığını bugün daha iyi görüyoruz" diye konuştu.

Oktay Vural, terör sorunun çözümü konusunda CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun çağrıları ve Başbakan Erdoğan ile görüşmesi ve Başbakan Erdoğan - Leyla Zana görüşmesi konusunda ise "Hepsi aslında aynı Sudan içmişlerin buluşması olarak, buluşma algısı olarak tarihe kaydedilecektir" dedi. Vural, açıklamayı Başbakan Erdoğan'ın değil de Leyla Zana'nın yapması konusunda ise "Bu görüşmeden sonra sayın Başbakanın 'açıklamaları Leyla Zana yapacak' demek suretiyle o açıklamaları adeta kabul ettiğini ifade etmesi ve bugün yapılan açıklamalarda da Türkiye nasıl bir kirli oyunla, Türkiye'nin çözülmesine yönelik sözde çözümlerin millete hazmettirilmek istendiğini esefle gördüğümü ifade etmek istiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Daha önce 'Leyla ile Mecnun' adlı bir dizide Başbakan Erdoğan ile Kılıçdaroğlu'nun görüşmesinin yer aldığını hatırlatan Oktay Vural, Başbakan Erdoğan ile Leyla Zana'nın görüşmesini de Leyla ile Mecnun'un buluşmasına benzetti.

GÖRÜŞME, OSLO'NUN DEVAMI


MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Leyla Zana'nın Oslo'daki görüşmelerin devam etmesi gerektiği şeklindeki açıklamalarını hatırlatarak, Başbakan Erdoğan - Zana görüşmesi için, "Oslo'nun devamı bu görüşmeler" değerlendirmesinde bulundu. Oktay Vural ayrıca Zana'nın devletin özür dilemesi gerektiği şeklindeki açıklamalarına da sert tepki göstererek, asıl özür dilemesi gerekenin PKK'yı Kürtlerin temsilcisi olarak gösteren zihniyetin, devletin polisine, askerine kurşun sıkanlar olduğunu ifade etti. "Asıl siz bu milletten özür dileyin" diyen Vural, Leyla Zana'nın terörist başı Öcalan'a ev hapsi talebine de sert şekilde tepki gösterdi.

MHP'li Vural, Başbakan Erdoğan'ın, Leyla Zana'nın görüşmedeki açıklamalarını önemsediğini söyleyerek, "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı makamı ve sıfatının böyle bir meşrulaştırma aracı olarak kullanılmasını kınıyorum" diye konuştu. "Buluşma, herşeyden önce Ak Parti'ye oy verenleri rencide etmiştir" diyen Vural, hükümetin elinde terörü sıfırlayacak gücün bulunduğunu söyleyerek, "Gücünüzü kullanın ve terörü sıfırlayın" dedi.

3. YARGI PAKETİ


MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, açıklamalarının sonunda ise bugün TBMM'de görüşülmeye başlanan 3. Yargı Paketi'ni değerlendirdi. Vural, 3. Yargı Paketi'nin Öcalan'ın yeniden yargılanmasının ve ev hapsiyle ilgili sürecin önünü açmak için olduğuna vurgu yaparak, "Bütün bu süreçlerdeki görüşmeler, maalesef görülüyor ki Ak Parti kendisine oy veren insanların ruhunu değil, dışarıdan dayatılan bir takım projelerin ve arzuların, isteklerin yerine getirilmesi için çalıştığını görüyoruz. ve bugün de bu tasarı içerisinde kck'ya mensup terör örgütü propagandası yapmak suçu, bölücülüğü yayma suçu maalesef af kapsamına alınarak bu milletin hukuk çerçevesinde birlik ve bütünlüğünde değerlerini koruma iradesinden vazgeçirme hazırlıkları yapılıyor" diye konuştu.