Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: İsrail-Mısır İlişkileri
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'den "Tel Aviv ve Kahire arasındaki barış anlaşmasına saygı duyulmasını istediği" belirtildi.

İsrail radyosunun internet sitesinde yer alan habere göre Peres, Mısır Cumhurbaşkanı Mursi'ye gönderdiği Arapça mesajında, iki ülke arasındaki barış anlaşmalarının gerekliliğine ve barışın önemine vurgu yaptı.

"Barışın bölge ve ülke halklarının çıkarına olduğunu" kaydeden Peres,"iki ülke arasındaki barış anlaşmaları ve yardımlaşmanın devamlılığını arzuluyoruz" dedi.

Haaretz gazetesi de Başbakan Binyamin Netanyahu, Muhammed Mursi'nin Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından "Mısırla olan barışımızı güçlendirmek ve işbirliğinde bulunmak gayreti içerisindeyiz" açıklamasını yaptığını duyurdu.

Gazetenin, adının açıklanmasını istemeyen İsrailli bir yetkiliye dayandırdığı haberde, Netanyahu'nun Mursi'ye mesajını Kahire'deki İsrail Büyükelçiliği aracılığıyla ilettiği bildirildi.

Öte yandan Mısır cumhurbaşkanlığından konuyla ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.

Mısır'da Muhammed Mursi'nin Cumhurbaşkanı seçilmesi İsrail'i iki ülke arasındaki barış anlaşmalarının geleceği hususunda endişeye düşürmüş ancak Mursi dün Kahire Üniversitesi'nde yaptığı konuşmasında tüm uluslararası sözleşme ve anlaşmalara saygı duyacaklarını belirtmişti.