Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Gazze'deki Filistin Hükümeti'nin Başbakanı Haniye, YÖK Heyetini Kabul Etti
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Gazze'deki Filistin Hükümeti'nin Başbakanı İsmail Haniye, bugün Prof. Dr. Yekta Saraç başkanlığındaki Yüksek Öğretim Kurulu (yök) heyetini kabul etti.

Prof. Dr. Yekta Saraç başkanlığındaki Yüksek Öğretim Kurulu heyeti, Gazze Eğitim Bakanı Osama Mzini'nin de aralarında bulunduğu Filistinli yetkililerle görüştü. Görüşmeden sonra konuşan Mzini, "Bu ziyaretle Türkiyeli kardeşlerimiz özellikle eğitim kurumlarında ve yüksek öğretimde dayanışma mesajı verdi. Teknik ya da maddi olsun, bütün alanlarda yardımlaşmak istediklerini gösteriyorlar. Kredi ve burslar, eşleştirme ve bazı personele eğitim verilecek. Yani bu ziyaret yüksek eğitime ve genel olarak eğitime faydalı olacak" dedi.

Heyet başkanı olan Prof. Dr. Yekta Saraç da, "Türkiye'de yök, son dönemde özellikle bölgedeki ülkelere yüksek öğrenim alanında işbirliğine yönelik olmak üzere imkanları araştırmak üzere ziyaretler tertipliyor. Buradaki ziyaretimizin de ana amacı bu olmakla birlikte, özellikle kısıtlı imkanlar ve birtakım özel sıkıntılar çeken Gazze İslam Üniversitesi'nde de yüksek öğretimin durumunu tespit ve yapılabilecek işbirliklerini araştırmak üzere bir heyetle buraya geldik" şeklinde konuştu.