Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Hristofyas: "Ab Dönem Başkanlığı Avrupa Başkanlığı Olacak
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas, Güney Kıbrıs'ın AB dönem başkanlığının, Avrupa başkanlığı olması gerektiğini söyledi.

Güney Kıbrıs AB dönem başkanlığının başlamasından önce Rum Haber Ajansı'na mülakat veren Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas, dönem başkanlığının ayrıca sadece AB'nin çıkarlarını ileriye götüreceğini ifade etti. Hristofyas, AB dönem başkanlığı rolünün, Kıbrıs sorununu ve de sürmekte olan "Türk işgalini" halı altına saklayacakları anlamına gelmediğini söyledi.

Rum İçişleri Bakanı Eleni Mavru ise, Güney Kıbrıs'ın, AB dönem başkanlığında sadece teknik açıdan değil alt yapı açısından da iyi hazırlandığı hissine sahip olduğunu belirtti. Kıbrıs Rum Haber Ajansı'na göre Mavru, Baf'ta katıldığı bir etkinlikte yaptığı açıklamada, ülkenin yüzünün akıyla çıkması ve AB'nin, zor sorunları aşması için konuların ele alınmasına da iyi hazırlandığına inandığını ifade etti.

Güney Kıbrıs'ın AB dönem başkanlığını bugün devralması nedeniyle Rum Başkanlık Avrupa Konularından Sorumlu Büyükelçi Andreas Mavroyannis'in yarın Brüksel'de bir basın toplantısı düzenleyerek Güney Kıbrıs AB dönem başkanlığının önceliklerini açıklayacağı belirtildi.

AB kurumlarının Pazar günü kapalı olması nedeniyle basın toplantısının yarın AB Konsey binasında düzenleneceğine dikkati çeken Rum Haber Ajansı, basın toplantısında, AB dönem başkanlığının devralındığı Danimarka'nın Daimi Temsilcisi Büyükelçi Jeppe Tranholm-Mikkelsen de hazır bulunacak.

Güney Kıbrıs'ta, AB dönem başkanlığının devralınmasına ilişkin ise resmi törenin 5 Temmuz'da,

Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas, Avrupa Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy, Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve diğer resmi yetkililerin katılımıyla İngiliz Üsleri topraklarındaki Kurio Antik Tiyatrosu'nda yapılacak.

Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas, 4 Haziran'da ise Avrupa Parlamentosu önünde Güney Kıbrıs AB dönem başkanlığının önceliklerini sunacak