Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: 5 Bine Yakın Sırp Milliyetçiden Oluşan Motosikletli, Mitroviça'nın Kuzeyine Vardı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sırplar'ın Vidovdan kutlamaları kapsamında 5 bine yakın aşırı Sırp milliyetçi motosikletli bugün öğlen saatlerinde Sırbistan'dan, Mitroviça'nın kuzeyine geldi.

Aralarında 50 Rus motosikletçinin de bulunduğu 5 bine yakın Sırp motosikletli Merdare sınır kapısında olay çıkartmalarının ardından, Kosova polisi eşliğinde Mitroviça'nın Kuzeyine vardı. Motosikletliler, Mirtoviça'da gövde gösterisi yaptı. Motosikletliler 3 parmağını havaya kaldırarak ve Sırbistan bayraklarıyla Kosova'nın Sırbistan'ın bir parçası olduğu mesajını verdi. Binlerce kişi tarafından karşılanan motosikletliler, Mitroviça'yı bölen İbre Köprüsü'nde bir araya geldi. Hep beraber köprünün karşısındaki Müslümanlara karşı rencide edici sloganlar attı.

Kuzeydeki paralel yapılanmalar, Sırbistan Hükümeti ve Sırp Ortodoks Kilisesi ile işbirliğiyle yarın akşam Kosova için ve Kosovalı Sırplara destek vermek için bir rock konseri düzenleyecek.

Sırp milliyetçi gruplarının Mitroviça'ya varması ve gövde gösterisinde bulunması özelikle bu bölümde yaşayan Arnavut, Türk ve Boşnaklarda kaygı ve endişelere yol açtı. Konser bitene kadar can güvenliği nedeniyle Arnavut Türk ve Boşnaklar'ın büyük bölümü Mitroviça'nın müslüman bölümüne geçti. Bu arada kuzeyde binin üzerinde Kosova Polisi, KFOR ve EULEX güvenlik mensupları olası kargaşayı durdurmak için kırmızı alarma geçti.