Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Lavrov: "Uçakla İlgili Objektif Bilgilere Sahibiz"
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Dün Cenevre'de gerçekleştirilen Suriye konferansı sonrası basın toplantısı düzenleyen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, konferansta onayladıkları plana göre Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın görevini bırakmasına gerek olmadığını belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Esad'ın kabinesindekilerin ve muhaliflerin kurulması öngörülen yeni hükümette bulunmasının önerildiği yeni plan hakkında konuşarak "Geçiş sürecine ve ulusal diyaloga ön koşullar koymayan bir belgeyi başarıyla oluşturduk. Planda daha önce pek çok ülkenin istediğinin aksine hiçbir grubun dışlanmasının talebi yok. Bunun kabul edilemez olduğunu onlara kabul ettirebildik" dedi.

Lavrov, Suriye'deki silahlı muhalif grupları suçlayarak "Bazı silahlı gruplar ve onların destekçileri şiddeti tırmandırmaya çalışıyor" diye konuştu.

Ayrıca Suriye ile Türkiye arasındaki uçak düşürme krizi hakkında da konuşan Lavrov, şunları söyledi: "Suriye ve Türkiye arasındaki ortak soruşturmayı destekliyoruz. Biz objektif gözlem bilgilerine sahibiz ve bunları iki ülkeye de sunmaya hazırız. Fakat asıl sorumluluk iki ülkeye düşüyor."

Lavrov, uçakla ilgili objektif bilgilere sahip olduklarını sözlerine ekledi