Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Başkanlık Nedeniyle Dini Ayin Yapıldı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Kıbrıs Rum Kesimi'nin Dışişleri Bakanı Erato Kozaku Markulli, Güney Kıbrıs AB dönem başkanlığının, birçok ciddi konuları ele alacağını söyledi.

Markulli, Güney Kıbrıs'ın AB dönem başkanlığını devralması nedeniyle Rum Haber Ajansı'na değerlendirmelerde bulundu. Markulli, çok büyük bir sorumluluk üstlendiklerini, onurlu ve tarafsız aracılar olarak gelecek altı aylık dönemde Avrupa Konseyi çalışmalarına önderlik edeceklerini ifade etti. Markulli, ayrıca, tüm AB üyesi ülkeler ve AB'nin diğer kurumlarıyla işbirliği içerisinde Avrupa politikalarını ileriye götüreceklerini söyledi.

Güney Kıbrıs'ın; AB'nin merkezinden olan mesafe ve küçük olmasına karşın yeterlilikleri ve imkanları konusunda sınanacağını ve değerlendirileceğini ifade eden Markulli, gelecek altı ayın sınavının, başarıyla taçlanacağına ilişkin inancını da dile getirirken, AB ile ilişkili önemli kararların benimsenmesiyle AB dönem başkanlıklarına damga vurabileceklerini kaydetti.

Markulli, Güney Kıbrıs AB dönem başkanlığının, birçok ciddi konuları ele alacağını, dikkatin; gelecek altı ayda büyük ölçüde Güney Kıbrıs'a çevrileceğini ve burada herkesin kendilerinden memnun edici çözümler bulunmasına katkı sağlamalarını beklediğini ifade etti.

Güney Kıbrıs'ın yüzünün akıyla çıkacağının ve halkın; bu dönem başkanlığının sonunda daha gururlu olacağının da kesin olduğunu söyleyen Markulli, herkes tarafından, gerek Hükümet, daha geniş devlet, gerekse özel sektörde çok sıkı çalışmanın gerekli olduğu mesajını gönderdi.

Rum Başkanlık Avrupa Konuları Müsteşarı, Büyükelçi Andreas Mavroyannis de AB dönem başkanlığını, büyük bir sorumluluk ve tevazu bilinci içerisinde üstlendiklerini belirtti. Güney Lefkoşa'daki Ay.Yoanni Kilisesi'nde AB dönem başkanlığının üstlenilmesi ışığında düzenlenen ayine katılan Mavroyannis, bugünün; AB dönem başkanlığının ilk günü olduğuna dikkati çekerek altı aylarının bugün başladığını ve bunun, Güney Kıbrıs için büyük ve tarihi bir gün olduğuna dikkati çekti. Mavroyannis, Güney Kıbrıs'ın, AB'nin sorunlarının çözümüne katkı sağlamasının mümkün olduğunu da belirti.

Mavroyannis, ayrıca, tüm toplumun, herkesin, uygun bir şekilde dönem başkanlığına hazırlandığını bununla birlikte herkesin, Avrupa'nın Güney Kıbrıs'tan gurur duymasını sağlamaya ve ülkeyi gururlandırmaya hazır olduğunu söyled