Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: İran Dev Füze Tatbikatı Yapıyor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
İran aralarında uzun menzilli füzelerin de bulunduğu geniş kapsamlı bir füze tatbikatını ülke genelindeki çeşitli noktalarda yapacağını duyurdu.

Yarın başlayacak ve 3 gün sürecek 'Yüce Peygamber 7' adlı tatbikatta, çeşitli türdeki uzun, orta ve kısa menzilli füzeler denenecek.

İran Devrim Muhafızları Hava-Uzay Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Emir Hacizade, tatbikatla ilgili yaptığı basın toplantısında, 'Bölgede bulunan bölge dışı ülkelerin hava üslerinin benzerini ülkenin ortasındaki Siman çölünde yaptık. Tatbikat boyunca, ülkenin çeşitli noktalarından bu hedefler vurularak füzelerin hedefe isabet konusunda dikkati ve tahrip gücü ölçülecek' dedi.

İranlı komutan, 'Bu tatbikatla bölgedeki ve bölge dışından gelen maceracı ülkelerin zorbacılığına karşı İran'ın direnmekte kararlı olduğu ve her türlü olası harekata karşı yanıtımızın ağır olacağı mesajını vereceğiz' dedi.

Tuğgeneral Hacizade, 'Olası saldırıda İran'ın karadan karaya füzeleri yıldırım gibi saldırganların başına inecek' diye konuştu.

Tatbikatın son gününde, savaş uçakları ve insansız hava araçlarının önceden belirlenmiş hedefleri bombalayacağı kaydedildi.