Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Süperonline'in fiber ağı gelişiyor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Superonline Genel Müdürü Erkan, Super Online'ın, Türkiye'de 75 ile değen fiber ağ ördüğünü söyledi.

Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Turkcell Super Online'ın Türkiye genelinde ve Adana'da yaptığı çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Superonline'ın Türkiye'de 10 ili ''fiber şehir'' haline getirdiğini ifade eden Erkan, 2008 yılından bu yana 1,4 milyar liralık yatırım yaptıklarını ve hane erişimini 3 yılda yüzde 33 artırarak 1,1 milyona çıkardıklarını kaydetti.

Erkan, internet hızında da önemli mesafe kaydettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

''İnternet hızımızla Avrupa ile boy ölçüşebilir seviyeye geldik. Evlere kadar kendi altyapımızla götürdüğümüz saniyede 1000 megabit internet hızı, dünyada pek çok gelişmiş ülkenin hayal bile edemediği bir teknolojidir. Turkcell Superonline, Türkiye'yi dünyada bu hizmeti sunan ilk 5 ülke arasına soktu. Akamai şirketinin raporuna göre Türkiye'de ortala internet hızı saniyede 2,7 megabitken, Turkcell Superonline saniyede 17 megabit hıza sahip. Yaptığımız altyapı çalışmalarıyla Türkiye'de 75 ile değen fiber ağ ördük.''

Yapılan yatırımlarla 2012 yılının ilk çeyreğinde gelirlerini 91,1 milyon liradan 145 milyon liraya çıkardıklarını anlatan Erkan, abone sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 91 artarak, 307 bine yaklaştığını belirtti.

-Adana'da 30 bin fiber abonesi var-

Erkan, 2010 yılından bu yana Adana'ya fiber ağ döşediklerini, 2 yıldan beri Çukurova ve Seyhan ilçelerinin yanı sıra Mahfesığmaz, Toros, Güzelyalı, Huzurevleri, Reşatbey ve Kurtuluş bölgelerinde hizmet veriklerini söyledi.

Adana'da yaklaşık 30 bin fiber internet abonelerinin bulunduğuna ve fiber internete talebin her geçen gün arttığına işaret eden Erkan, 120 bin haneye hizmet verebilir bir alt yapıya sahip olduklarını bildirdi.

Erkan, fiber optik altyapısının, ışık hızında internet getirdiğine dikkati çekerek, ''Adana'da yaptığımız çalışmalar internet kullanıcıları için önemli avantajlar sağladı. Şu anda Adana, internet hızının yüksek olduğu iller arasında 2'nci sırada yer alıyor'' dedi.

Müşterilerin kullanım alışkanlıklarına göre çeşitli tarifeler sunduklarını kaydeden Erkan, Adana'da Superonline fiber internet kullanıcılarının yüzde 74'ünün limitsiz paket kullandığını söyledi.

Erkan, amaçlarının kaliteli bir hizmet sunmak olduğunu ve internet sağlayıcı olarak kendilerini tercih edenlerin bundan pişman olmamaları için çaba gösterdiklerini sözlerine ekledi.