Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Başbakan Erdoğan Kayseri'de
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Mavi Marmara olayında İsrail'in yanında yer aldığını belirterek, "Akdeniz'de uluslararası sularda uçağımıza saldıran Baas rejiminin, diktatörlerin değil, Türkiye'nin, kendi milletin yanında yer almalısın" dedi.

Erdoğan, partisinin Kayseri Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'de yapılan İl Kongresine katıldı. Burada konuşan Erdoğan, CHP'nin bu ülkeyi nasıl içine kapattığını, bu ülkenin dostlarıyla, kardeşleriyle arasına nasıl duvarlar ördüğünü iyi bildiklerini belirtti.

Başbakan Erdoğan, "CHP'nin Hitler'e, Mussolini'ye nasıl selamlar gönderdiğini iyi biliriz. Dün Hitler'i, Mussolini'yi selamlayanlar, işte bugün de aynı şekilde Baas rejimini, Esad'ı selamlıyor. Bu diktatörün arkasında duruyorlar. Geçen seslendim, 'sen Suriye'deki Baas Partisi misin, yoksa Cumhuriyet Halk Partisi misin-' Önce bunu bir tespit et, yerini bir ortaya koy" diye konuştu.

Suriye'nin Türk uçağını düşürmesi olayının ardından bilgilendirme amacıyla Parlamento'daki siyasi partileri davet ettiğini hatırlatan Erdoğan, 3 siyasi parti liderinin yanlarında arkadaşlarıyla geldiklerini, kendilerine teknik radar bilgilerinin verildiğini, diplomaside neler yapıldığının anlatıldığını söyledi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Daha sonra ben kendilerine bakın, şu anda teknik ve diplomaside attığımız adımlar bu. Şimdi soracağınız bir soru var mı, varsa sorun, tavsiyeleriniz varsa bu tavsiyelerinizi de söyleyin. Soru olarak Sayın Kılıçdaroğlu, inanır mısınız hiçbir soru sormadı. Sadece pilotlarımızla ilgili bir soruları oldu, bir de yanında getirdikleri arkadaşları teknik bir soru sordu. Gerekli olan cevap arkadaşlarımız tarafından verildi. Var mı başka sorunuz, yok. Bu nasıl bir anlayıştır. Bizden ayrıl, karış vatandaşın arasına, 'gittik kamuoyunda ne konuşuluyorsa bize onu söylediler, başka bir şey söylemediler. 'Bu zatın fıtratında, cibilliyetinde böyle bir anlayış var. Dürüst ol, dürüst. Akşam başka sabah başka olma. Çünkü kültürünün gereği bu. Dürüst değil, fakat Rabbime hamd ediyorum, yarabbi, sana hamd olsun böyle bir ana muhalefet başkanını bizim önümüze koydun. Çünkü siyasette, yarışta iyi de Türk demokrasisi için iyi değil. Çünkü, güçlü bir demokrasi, güçlü bir muhalefetle olur. Böyle bir muhalefetimiz ne yazık ki yok. Bakınız, Türkiye'nin ana muhalefet partisi, Akdeniz de korsanlık yapan, Kayserili Furkan Doğan yavrumuzu şehit eden, dikkat edin, devletin değil, Mavi Marmara'nın yanında olmalı, Türkiye'nin yanında olmalı. Ama bu Kılıçdaroğlu, kimin yanında yer aldı, İsrail'in yanında yer aldı. Ne dedi, 'Biz Mavi Marmara'ya müsaade etmezdik' dedi. Senin bir defa böyle bir yetkin var mı- Bu bir gönüllüler ordusu, yola çıkacak müsaade edeceksin, varsa teknik bir arızası müsaade etmezsin. Ama siyasetin acemisi, acemisi olduğu için nerede ne olacağından haberi yok. Akdeniz'de uluslararası sularda uçağımıza saldıran Baas rejiminin, diktatörlerin değil, Türkiye'nin, kendi milletin yanında yer almalısın."

-"Allah CHP seçmenine sabır versin"-

Kılıçdaroğlu'nun son günlerde, "Sıçan geçer yol olur" dediğini aktaran Erdoğan, "İşte bunlar on yıllar boyunca fare korkusuyla tir tir titrediler. Türkiye'nin etrafını da duvarlarla çevirdiler. Fare korkusundan uyku bile uyuyamadılar. Her tıkırtı duyduklarında sustular, gaflet örtüsünü üzerlerine çektiler. Sayın Kılıçdaroğlu, siz merak etmeyin, bu ülke de bu millet de farelerden korkacak, kemirgenlerden ürkecek değildir. Değil fare, üzerimize gelen aslan, kaplan olsa hatta Akif'in dediği gibi 'cehennem olsa gelen, göğsümüzde söndürürüz. Biz böyle bir milletiz" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, aynı ikircikli, çelişkili tavrı Kayseri Pınarbaşı'ndaki terör saldırısında da gösterdiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun, "O araç Pınarbaşı'na kadar nasıl geldi, niye durdurmadınız" diye sorduğunu söyleyen Erdoğan, "Eğer güvenlik güçleri o aracı yolda imha etseydi, içinden siviller, çocuklar, kaçakçılar çıksaydı, bu sefer de yargısız infaz yaptınız diye aynı şekilde, hem güvenlik güçlerini hem hükümeti suçlayacaktı. Hükümete muhalefet edeceğim derken, bir bakıyorsunuz terörün ağzıyla, bir bakıyorsunuz Türkiye düşmanlarının ağzıyla konuşuyor. Ben böyle yetersiz, böyle acemi bir genel başkana hiç bir şey söylemiyorum. Allah CHP seçmenine sabır versin" ifadesini kullandı.

-Terör-

Başbakan Erdoğan, terörün Kayseri'yi hedef seçmesi üzerinde herkesin çok dikkatli düşünmesi gerektiğini belirterek, terörle mücadelede en çok şehit veren Kayseri'nin kardeşliğin, huzurun, dayanışmanın, paylaşmanın, hoşgörünün uzlaşmanın şehri olduğunu ifade etti.

Erdoğan, "Terör örgütü Kayseri'yi hedef alarak aslında bu ülkede kardeşliği hedef aldığını bir kez daha gösterdi" dedi.

Terör örgütünün son saldırılarının, örgütün nasıl bir ihanet içinde olduğunu gösterdiğini, namertlik içinde olduğunu açıkça ispat ettiğini söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Şunu herkes bilsin, Türk kardeşlerim, Kürt kardeşlerim, bu nokta üzerinde hassasiyetle dursun. Terör örgütü Türkiye'nin büyümesinden, kalkınmasından, güçlü bir devlet olmasından rahatsız olan çevrelerin elinde bir maşadır. Bu çevrelerin taşeronudur. Terör örgütü herhangi bir hak, talep peşinde koşmuyor. Tam tersine Türkiye'nin birliğini, kardeşliğini, uzlaşmasını hedef alıyor. Terör örgütü benim Kürt kardeşlerim adına değil, asla ve asla böyle bir niyetle değil, ipini elinde tutan ülkelerin, ipini elinde tutan çevrelerin adına kan döküyor. Herkes artık şunu görmelidir; bu örgütün milli, manevi, dini değerleri yok. Bu örgüt Zerdüşt'tür. Elimizde belgeler var. Bunlar benim Müslüman, saf, Kürt kardeşlerimi de aldatmaya çalışıyorlar. Bu örgütün bizim değerlerimizle en ufak bir barışık yanı yok. Bu örgüt, doğrudan doğruya Ahmedi Hani ile Faki Teyran ile Selahaddin'i Eyyubi ile onların torunlarıyla, onların mirasıyla savaşan, onların hatırasını kana bulayan bir örgüttür. Bu örgütün gölgesinde, vesayetinde siyaset yapan parti de artık bu örgütün gerçek niyetini anlamalı, görmeli ve terörle arasına mesafe koymalıdır."

Başbakan Erdoğan, şu anda terör örgütünün uzantısı olarak siyaset yapan partinin, terör örgütüyle ilgili "bu bir terör örgütüdür" demediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Diyemez, onu demek yürek ister. Batılı diyor ama bunlar diyemiyorlar. Niye diyemiyor- Çünkü onları oraya gönderen terör örgütü de ondan. Onların sayesinde oy aldılar, onların sayesinde oraya geldiler. Onun için aksini söyleyemezler. Parti içinde yanlışları görenler, terörle çözüme varılamayacağını görenler, terörün kanlı yüzünü görenler artık cesaretle çıkıp doğruları söylüyor, yanlışlara itiraz ediyorlar. Biz artık süreçlere sağduyunun hakim olmasını istiyoruz. Terörizmin asla ve asla kazanamayacağı kirli süreçten sağduyulu insanların çıkıp hakkı söylemelerini arzu ediyoruz. Biz bu ülkede kardeşliğin yücelmesini, kardeşlik hukuku çerçevesinde sorunların tek tek çözülmesini arzu ediyoruz. Allah'ın izniyle Türkiye'de kardeşlik kazanacak, barış kazanacak. Bunu böyle biliniz. Allah'ın izniyle Türkiye'de sağduyu kazanacak, 75 milyonun tamamı kazanacak. Bütün senaryoları boşa çıkarıyoruz, boşa çıkaracağız. Bütün karanlık senaryoları, karanlık tezgahları alt üst edeceğiz."

-Notlar-


Kongreye, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Ak Parti Kayseri milletvekilleri, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki katıldı.

Başbakan Erdoğan kürsüye çıktığında, kürsünün karşısındaki tribünde, "Sert sert bakışın, dimdik duruşun bir de o kükreyişin yok mu- İşte biz ona hastayız Başkan- Başkanın Adamları" pankartı açıldı. Erdoğan'ın konuşması sık sık sloganlarla kesildi.

Kayseri Kadın Kolları üyelerinin harf harf açtıkları ve "RTE" harfleri kırmızıyla yazılmış, "Rahat ol Türkiyem, Emin ellerdesin" pankartı ile salona asılan "Harbi (ARTI) Hasbi = Erdoğan", "Erkilet güzeli bağlar bozuyor, AK Partim 10 yıldır destan yazıyor", "Kayseri'de yenir bazlama börek, adını duyunca çarpar her yürek", "Bu sevda Erciyes'in zirvesinden dünyaya yayıldı" ve "AK yüreklerde Başkan'sın" yazılı pankartlar dikkat çekti.

Ak Parti Kayseri İl Gençlik kolları üyeleri de üzerlerine giydikleri ön tarafından Başbakan Erdoğan'ın portresi, sırt tarafında ise "başkan'ın adamları" yazılı tişörtlerle tribünlerde yer aldı. Gençlik Kolları üyeleri Erdoğan'ın konuşması sırasında "@ Recep Tayyip Erdoğan: Biz milletin partisiyiz

/ CHP tarafından retweetlendi." ve "Gadanı alırım Büyük Usta" pankartları açtı.