Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Limak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir Kosovalı Kadınların İlgi Odağı Oldu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Kosova'da en büyük dış yatırımcı konumunda bulunan 'Limak' grubu yönetim kurulu başkanı Ebru Özdemir, Bakan Fatma Şahin ile Priştine'de düzenlenen 'Kadın Liderliği ve Girişimciliği' Konferansı'na katıldı.

Konferansta dört panelist arasında bulunan Ebru Özdemir konuşması sırasında bir kadının nasıl başarılı olabileceğini örneklerle sundu. Özdemir 'Limak' gibi büyük bir grubun başına nasıl geçtiğini Kosovalı girişimci kadınlara anlattı, onların sorularını yanıtladı, Prişine'deki havalimanını nasıl işlettiklerini dile getirdi ve Kosova Elektrik Dağıtımı (KEK) ihalesini nasıl kazındıkları konusunda bilgi verdi. Ebru Özdemir, böyle büyük işlerin başında kadınlarında nasıl başarılı olduğunu gösterdi. Ebru Özdemir, Kosovalı kadınlara girişimci olmaları ve işten korkmamaları çağrısında da bulundu. Ebru Özdemir'in konuşması ve tavsiyeleri özelikle Kosovalı kadınların ilgi odağı oldu. DHA'da Kosovalıları en çok ilgilendiren havalimanı ve elektrik dağıtımı konularını 'Limak' yönetim kurulu başkanı Ebru Özdemir'e sordu ve şu yanıtı aldı.

'Şu anda havalimanını işletiyoruz. Bir yandan da yeni terminalin yapımına hızla devam ediyoruz. İnşallah gelecek sene yeni terminalimizi açacağız. Bunun yanında Kosova'yı çok seviyoruz. Kosova'ya olan inancımız çok büyük. Dolayısıyla, Çalık grubuyla el ele verdik, elektrik dağıtımı için bir teklif verdik. Şimdi de bize devletten resmi yazı geldi ihaleyi aldığımıza dair. Şu anda elektrik dağıtımını devr almak için hızla çalışılıyor. Kosova'yı çok seviyoruz İnşallah faydamız olur bu süreçte.'

Elektrik dağıtımını ne zaman devir alacakları sorusuna Ebru Özdemir 'Şu anda çalışıyor ekiplerimiz. Çünkü devir süreci olacak. Yani bütün bu elektrik dağıtımını şirketimiz devralacak ama tam bir tarih veremem. Çünkü görüşmelerimiz devam ediyor.İnşallah yakın zamanda diyeyim.' şeklinde cevap verdi.

Fenerbahçe'nin eski yönetici Nihat Özdemir'in kızı olan Ebru Özdemir Fenerbahçe'nin durumuyla ilgili olarak da şu yorumu yaptı:

'Fenerbahçe'nin hali çok çok iyi olacak. Geçen sene kupayı aldık. Kaç sene alamıyorduk. İnşallah bu sene şampiyon oluruz, hem kupayı alırız hem de Avrupa'da iyi bir şey yaparız'