Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: "Madımak Utanç Müzesi Olmalı"
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Selahattin Özer, 37 kişinin hayatını kaybettiği eski Madımak Oteli binasının 'Utanç Müzesi' olması gerektiğini söyledi.

2 Temmuz Sivas Olaylarını anma günü öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Selahattin Özer, 1993 yılında meydana gelen olaylarda 37 kişinin hayatını kaybettiği, şu an İl Özel İdaresi Bilim ve Kültür Merkezi olarak faaliyette olan eski Madımak Oteli binasının 'Utanç Müzesi' olması gerektiğini söyledi. Özer, 2 Temmuz 1993'te Sivas'a Pir Sultan Abdal'ı anmak için giden 33 canın

Madımak Oteli'nde devletin kolluk kuvvetlerinin gözetiminde ırkçı ve gerici kalabalığı alkışları, tekbirleri eşliğinde yakılmasının üzerinden tam 19 yıl geçtiğini anlattı.

İnsanlık tarihinin yüz karası olaylarından biri olan Madımak katliamının insanlığa, aydınlığa karşı yapılmış bir katliam olduğunu anlatan Özer, sözlerine şöyle devam etti: "Bu yönüyle insanlık var oldukça lanetlenecektir. Bizler için katliam asla iyileşmeyecek bir yaradır. Ancak, katliam sonrası yaşanan bu gelişmeler Türkiye açısından bir utançtır. Türkiye bu utançla yaşayamaz. Türkiye alnına sürülen bu kara lekeyi silmelidir. Şimdi katliam mağdurları ve aleviler başta olmak üzere bu ülkede yaşayan her bir insana sorumluluk düşüyor. Bu görev, katliamın 19. yılında Madımak Oteli'ne giderek bir kez daha 'Madımak Oteli Utanç Müzesi' olacak diye haykırmamızdır."

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kemal Bülbül ise, amaçlarının toplumu gerçekle yüzleştirmek olduğunu kaydederek şöyle konuştu: "Bizim burada oluşumuzun temel sebebi bir anma yapmak, acımızı yaşamak, toplumu, devleti bir gerçeklikle yüzleştirmektir. Bu yüzleştirmede olması gereken olması gereken, dünyada sıkça örneklerine rastladığımız gibi Madımak'ın bir 'Utanç Müzesi' haline getirilmesi ve böylesi bir vakanın bir daha yaşanmaması için bir ibret olgusunun oluşturulmasıdır" Bülbül, anma programı için çağrıda bulunarak, "İnsanlığa karşı işlenen suçlara karşıyım diyen herkesin de yarın Madımak'ta bizimle olması gerektiğini düşünüyoruz."

GÜVENLİK TEDBİRLERİ ARTIRILDI


Öte yandan 2 Temmuz 1993 de meydana gelen 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan Sivas Olaylarının 19. yıldönümü öncesinde İl Emniyet Müdürlüğü güvenlik tedbirlerini artırdı. 2 Temmuz günü bazı cadde ve sokakların trafiğe kapatılacağı bildirilirken çevre illerden de takviye ekiplerin geleceği belirtildi.
Haber İçin Teşekkürler
Teşekkürler