Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Bir Annenin Feryadı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Çocuğu tedavisi olmayan Huntington Koresi hastalığına yakalanan anne Selma Esenyurt, çaresiz durumda olduğunu söyleyerek, "Çocuğumun acısı dinsin artık. 3 aydır ben çocuğumu yatağa bağlatıp yaşatıyorum. Maalesef ki tıpta hiçbir tedavi yok deniyor" dedi.

Çocuğu tedavisi olmayan Huntington Koresi hastalığına yakalanan anne Selma Esenyurt, 11 yaşındaki çocuğunun hastalığının çok ilerlediğini belirterek, çaresiz durumda olduğunu söyledi. Esenyurt, "Oğlum Mertcan'ın acısı dinsin artık. 3 aydır ben çocuğumu yatağa bağlatıp yaşatıyorum. Maalesef ki tıpta hiçbir tedavi yok deniyor" dedi.

İHA mikrofonuna konuşan acılı anne, hastalığın 5 yaşında başladığını belirterek, "İlk fark ettiğimde ağzını eğmeye başladı. Konuşurken dengesi bozulmaya başladı. Babasında da aynı hastalık olduğundan hastaneye başvurduk. 1 sene boyunca bütün tetkikler yapıldı. Hastalığın teşhisi konuldu, 'Tedavisi yok' dendi. Ben 6 yıldır mücadele ediyorum. 3 yıl önce epilepsi başladı. Her gün nöbetler geçirmeye başladı. Beyin hücreleri ölmeye başladı" dedi.

"ÇOCUĞUMUN UYUTULMASINI İSTİYORUM"

İstemsiz hareketler gösteren çocuğunun yatağa bağlı bir şekilde yaşadığını anlatan anne Esenyurt, "Oğlumun her gün ağzından dilinin parçalarını, dişlerinin kırıklarını topluyorum. Acısı dinsin oğlumun. Uyutulmasını istiyorum. Uyuduğunda o acıyı hissetmeyecek en azından" şeklinde konuştu.

2 çocuğu daha olduğunu anlatan Esenyurt, "Hastalığın genetik olduğu kanıtlandı. Büyük çocuğumda hiçbir şey yok şu an. Olmaması içinde garanti yok. Eşimi bu hastalıktan kaybettim. Ortanca oğlumda şu anda 1 yıldır hastalık belirtileri başladığı için tedavi altına alınıyor. Şu anda sonuçlarını almaya gidemiyorum. Genetik testleri çıktı ben gidemiyorum" dedi.

Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yatan Mertcan Esenyurt'un annesi Selma Esenyurt, eğer çocuğu anesteziyle uyutulursa mutlu olacağını ifade etti. "Onun canı yanmasın bir tek onu istiyorum" diyen anne, son 15 gündür çocuğunu engelleyemediğini söyledi. Anne, "Engellenemez bir hareket içinde. O kadar istemsiz hareketler içerisindeki kolları bağlı yatağı yerinden sallayabiliyor. Durdurulamıyor. Onun uyuduğunu bilirsem, ben de rahat edeceğim" şeklinde konuştu.

Kaldıkları hastaneden çok memnun olduklarını söyleyen anne, "Hemşireler 'Sen yeter ki üzülme diye' bana çocuğuma baktırtmıyorlar" dedi.
Haber İçin Teşekkürler
Teşekkürler