Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Rum Savunma Bakanlığı, İsrail ile Askeri ve Savunma Programını Meclise Sundu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Rum Savunma Bakanlığı, Güney Kıbrıs ile İsrail arasında; teçhizat ve teknoloji takas ve satışını, askeri ve savunma konularındaki gizli bilgilerin teatisini de kapsayan askeri ve savunma programlarında işbirliği anlaşmasını dün Rum meclisinin onayına sundu.

Rum Fileleftheros gazetesinin haberine göre, gizli bilgilerin karşılıklı korunmasını tesis eden anlaşmanın Rum Savunma Bakanı Dimitris İliadis'in Tel Aviv ziyareti sırasında, 9 Ocak 2012'de imzalandığını yazdı.

Gazete yürürlüğe konulması için Rum meclisi tarafından onanması gereken anlaşmanın içeriğiyle ilgili şu bilgilere yer verdi: "Askeri veya savunma konularında işbirliği ve gizli bilgilerin teatisi. Gizli bilgiler iki taraf arasında, tarafların herhangi bir temsilcisi, memuru veya danışmanı (özel veya kamu) tarafından iletilecek. Taraflardan biri, kendi hükümranlığı dışında gizli bilgiler kullanmak istemesi halinde, böyle bir bilginin iletilmesi veya kullanılması gönderici taraf ile önceden yapılacak eşgüdüme bağlı olması öngörülecek."

Bu arada gazete, anlaşmada; anlaşmazlık çıkması halinde bu anlaşmanın herhangi bir yorumunun hiçbir ulusal veya uluslararası mahkemenin önüne konulmayacağı veya hiçbir ulusal veya uluslararası mevzuata tabi olmadığını açıkça belirtildiğini aktardı.
Teşekkürler