Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: "Biz Fare Korkusuyla Uykusuz Kalmayız"
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, kendi ülkesini suçlayan, dış politikayı eleştiren bir yaklaşım sergilediğini belirterek, "Bir haftadır bir söz öğrenmiş her yerde onu tekrarlıyor Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, kendi ülkesini suçlayan, dış politikayı eleştiren bir yaklaşım sergilediğini belirterek, "Bir haftadır bir söz öğrenmiş her yerde onu tekrarlıyor. Neymiş; "sıçan geçer yol olur' Sayın Kılıçdaroğlu, merak etme biz sizin gibi fareden korkmayız. Biz fare korkusuyla uykusuz kalmayız. Üstelik bu ülkenin aslanları var. O farelere, o kemirgenlere de haddini bildirir. Bir kere bizim dış politikamızı eleştirecek en son kişi CHP Genel Başkanıdır" dedi.

Başbakan Erdoğan, 19 Mayıs Stadyumundaki AKP Ankara İl Başkanlığı 4. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Ankara'nın bugüne kadar büyük kongrelere şahit olduğunu belirtti. Siyasi partilerin değişik büyük salonlarda kongreler yaptığını söyleyen Erdoğan, "Hamdolsun Ankara bugüne kadar böyle bir il kongresine şahit olmadı. Ankara bu güne kadar böyle bir il kongresine şahit olmadı. AKP konferans salonlarına, kapalı spor salonlarına sığmıyor, Ak Parti artık 10 binlerce kişilik stadyumlara sığmıyor. Rabbime binlerce, milyonlarca kez şükür ediyorum" ifadesinde bulundu.

AKP'nin çeşitli il kongrelerine katıldığını söyleyen Erdoğan, "Kongrelerimizde gördüm ki partimiz Türkiye'nin umudu bir partidir. Türkiye'nin birliğini kardeşliğini en güçlü şekilde muhafaza eden bir partidir" şeklinde konuştu.

İktidara geldikleri günden bugüne teşkilatlarında bıkkınlık, yorgunluk, bezginlik, bitkinlik yıpranma olmadığını dile getiren Erdoğan, "İlk günkü kadar heyecanlı, coşkuluyuz. İlk günkü kadar azimliyiz, kararlıyız" dedi.

-"CHP'NİN BASKI REJİMİNDE Ankara GÜNDEMİ BELİRLENEN BİR BAŞKENT HALİNE GELDİ"-


1940'lı yıllarda Gazi Mustafa Kemal'in ardından CHP'nin Ankara'yı içine kapattığını savunan Erdoğan, "Ankara yalnız, kimsesiz, tepkisiz bir başkent haline geldi. Ankara doğuya sırtını döndü, batıya sırtını döndü, kuzeye, güneye sırtını döndü. Ankara o dönemlerde bırakın dünyadaki sorunları yanı başındaki sorunlara bile kayıtsız kaldı. Bu CHP'nin baskı rejimi altında Ankara gündemi belirlenen bir başkent haline geldi. Bırakın dünyayı, bırakın komşularımızı, Ankara hemen yanı başındaki Kırıkkale'nin, yanı başındaki Çankırı'nın, Eskişehir'in, Bolu'nun, Konya'nın bile sesini duyamaz hale geldi" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Suriye konusunda hükümete yönelttiği eleştirilere tepki gösteren Erdoğan, şöyle devam etti:

-"DIŞ POLİTİKAMIZI ELEŞTİRECEK EN SON KİŞİ CHP GENEL BAŞKANI"-


"Şimdi CHP'nin Genel Başkanı çıkıyor, her zaman olduğu gibi kendi ülkesini savunmak yerine, kendi ülkesini suçlayan, dış politikayı eleştiren bir yaklaşım sergiliyor. Bir haftadır bir söz öğrenmiş her yerde onu tekrarlıyor. Neymiş; "sıçan geçer yol olur' Sayın Kılıçdaroğlu, merak etme biz sizin gibi fareden korkmayız. Biz fare korkusuyla uykusuz kalmayız. Üstelik bu ülkenin aslanları var. O farelere, o kemirgenlere de haddini bildirir. Bir kere bizim dış politikamızı eleştirecek en son kişi CHP Genel Başkanıdır. CHP yönetimi için dış politika ürkekliktir, çekingenliktir, hiçbir şeye karşımadan yerinde oturmaktır. Eğer gerekirse CHP dönemlerinde acziyet içinde bir dış politika izlendiğini de belgeleriyle ortaya koyarız. Yıllarca "Yurtta sulh, cihanda sulh' sözünü yanlış anladılar. Bu sözün ardına sığınıp her meseleye mesafeli durdular. Yıllarca Türk dünyasına açılamadılar, Ortadoğu ile konuşamadılar, Batıya seslerini çıkaramadılar. Korkaklar zafer abidesi dikemezler. Ürkek dış politikasıyla ekonomi büyümez, Türkiye büyüyemez. Bugün artık CHP'nin içine kapattığı bir Türkiye, Ankara yok. Bugün artık Ankara bir dünya başkenti. Bugün Ankara, sözü dinlenen, sözün ağırlığı olan, itibarlı, saygın, iddiaları olan, hedefleri olan bir dünya başkenti. Bugün Ankara gündemi belirlenen değil, gündem belirleyen bir başkent."

-"BİZ BU KARANLIK SENARYOLARI AŞAR GEÇERİZ"-


Şu anda kendi piyade tüfeğini, gemisini, uçağını, topunu, helikopterini, roketlerini imal eden bir Türkiye'nin olduğunu anlatan Başbakan Erdoğan, "Şu anda dünya savunma sanayisinde artık öne çıkan, dikkat çeken, iddia sahibi bir Türkiye var, bir Ankara var. Böyle bir Türkiye, böyle bir Ankara hem çevremizde, hem dünyada birilerini, bazı çevreleri rahatsız ediyor" diye konuştu.

"Ekonomisiyle güçlü Türkiye'den rahatsız olanlar var, savunma sanayisiyle güçlü Türkiye'den rahatsız olanlar var, 2023 hedeflerine kararlılıkla ilerleyen Türkiye'den rahatsız olanlar var, dış politikasıyla aktif bir Türkiye'den rahatsız olanlar var" diyen Erdoğan, bu rahatsızlıktan dolayı belli ülkelerin, belli çevrelerin terör örgütünü beslediğini, büyüttüğünü ve Türkiye'nin üzerine gönderdiğini vurguladı. Erdoğan, "İşte bu rahatsızlıktan dolayı kukla diktatörleri kışkırtıp üzerimize gönderiyorlar" ifadesinde bulunarak, şöyle konuştu:

"Biz bunları Allah'ın izni ile aşarız. Bunlar problem değil. Biz bu karanlık senaryoların tamamını aşar geçeriz. Terör örgütlerine de saldırgan devletlere de teröre yataklık yapan çevrelere de Türkiye haddini, hududunu bildirecek güce sahiptir. Dün Erzurum'da da söyledim. Terör örgütü hem Türkiye'ye hem de Kürt kardeşlerimize karşı nasıl bir ihanet içinde olduğunu açıkça ispat etmiştir. Terör örgütü belli çevrelerin içinde bir maşa olduğunu, bir taşeron olduğunu açıkça göstermiştir. Allah'ın izniyle, milletimizin desteğiyle biz hem terör örgütüne hem de onu maşa olarak elinde tutan çevrelere karşı, bir tek geri adım atmadan mücadele etmeye devam edeceğiz. İnanıyorum ki bu son saldırıların ardından benim Kürt kardeşlerim de terör örgütünün nasıl bir maşa oluğunu gördüler, anladılar. Türkiye düşmanı, millet düşmanı, Kürt kardeşlerimin aleni düşmanı olan bu örgüte de ona ihale veren çevrelere de ona göz yuman, ona müsamaha gösteren çevrelere de Türkiye gerekeni yapmaya kararlı bir şekilde devam edecektir."