Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Hristofyas: Rusya ve Çin'den Kredi Almak Günah Değil
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, Çin ve Rusya'ya yaptıkları kredi talebinin AB Destek Mekanizması'na başvurmalarının birbirinden ayrı olarak değerlendirilmesini istedi.

Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, Çin ve Rusya'ya yaptıkları kredi talebinin AB Destek Mekanizması'na başvurmalarının birbirinden ayrı olarak değerlendirilmesini istedi. Hristofyas, Rusya ve Çin'den kredi alınmasının günah olmadığını kaydetti.

Brüksel'deki AB Zirvesi sırasında gazetecilerin sorularını cevaplayan Hristofyas, Çin ve Rusya'dan kredi alınması durumunda, destek mekanizmasına yönelik başvurunun geri çekileceği söylentilerini reddetti.

Fileleftheros gazetesinin haberine göre Rum lider, Güney Kıbrıs'ın Çin ve Rusya ile olan ilişkileri için endişelenilmemesi gerektiğini söyledi. Çok yanlı bir dış siyaset ayrıca Çin ve Rusya'da dahil olmak üzere dünyadaki bir çok ülkeyle, dostluk politikası izlediklerini ifade eden Hristofyas, "Rusya veya Çin'den bir yardım alırsak bu, (sözde) Kıbrıs Cumhuriyeti'nin egemenliği ve bağımsızlığıyla ilişkilendirilmemelidir." ifadesini kullandı.