Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Der Spıegel'in Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Hristofyas'ı Küçümseyen Alaycı Yayını
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Kıbrıs Rum Kesiminin en büyük partisi konumunda olan AKEL, Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas'ı yurtdışında yıkıcı şekilde küçük düşmesinin baş sorumlusu olarak gördüğü DİSİ ve başkanı Nikos Anastasiadis'e saldırdı.

Kıbrıs Rum Kesiminin en büyük partisi konumunda olan AKEL, Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas'ı yurtdışında yıkıcı şekilde küçük düşmesinin baş sorumlusu olarak gördüğü DİSİ ve başkanı Nikos Anastasiadis'e saldırdı.

Fileleftheros "Almanlar Siyasi Sahneyi Ateşe Verdi... AKEL Hristofyas'ın Küçük Düşürülmesi Konusunda Nikos Anastasiadis'i Hedef Aldı" başlıklı haberinde AKEL'in DİSİ'ye saldırma nedeninin; Alman "Der Spiegel" dergisinin Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas'ın ve Merkez Bankası Başkanı Panikos Dimitriadis'in ismiyle, "küçük düşürücü şekilde oynadığı", "Yıkım ve Panik" başlıklı alaycı yayını olduğunu yazdı.

Habere göre AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, Demokratik Seferberlik Partisi DİSİ'yi ve Başkanı Anastasiadis'i; birlik olunması gerektiğini söylemesine karşın Hristofyas'ı ve AKEL'i suçlamak; argümanlarını sürekli olarak yalanlar üzerine kurmakla suçladı ve Der Spiegel dergisinin DİSİ heyetinin Berlin ziyareti sırasında yayınlanmasının da tesadüf olmadığını söyledi.

Kiprianu bu suçlamalarını Rum radyosunda katıldığı bir programda dile getirdi. DİSİ'nin; AP Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda'nın kullandığı; AB'nin sömürge kuvveti gibi davrandığı sözünü Hristofyas söylemiş gibi gösterdiğini ancak Hristofyas'ın asla böyle bir açıklama yapmadığını söyleyen Kiprianu, DİSİ başkanın Almanya'yı ziyareti sırasında Alman gazetelerinin; Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofys'ın AB'yi suçladığını yazdıklarına dikkat çekti.

Habere göre Avrupa Halk Partisi toplantısında hazır bulunmak ve Avrupalı yetkililerle temas etmek üzere Brüksel'de bulunan Anastasiadis Rum radyosunun ilgili programına telefonla bağlanarak Andros Kiprianu'nun suçlamalarını reddetti. Anastasadis ihtilaf konusu makalenin, kendisi Berlin'e gitmeden önce Almanya'daki 3 gazetede yayınlandığını söyledi. kendisinin ve partisinin, Güney Kıbrıs'ın geldiği kötü durumun göğüslenmesi için ılımlı davranmakta ısrar ederken iktidar partisinin; Alman medyasında yer alan nahoş yorumlardan muhalefeti sorumlu tuttuğunu söyledi.

AB'nin sömürge kuvveti gibi davrandığı şeklindeki ihtilaf konusu sözün bir gazeteci tarafından, Hristofyas'a atfedilerek gündeme getirildiğini söyleyen Anastasiadis, kendisinin, "Bunu da mı söyledi?" dediğini vurguladı.