Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Bakka Heyetinden İsveç Çıkarması
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Zonguldak, Bartın ve Karabük illerini kapsayan Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) heyeti, teknik gezi için İsveç'e geldi.

BAKKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Karabük Valisi İzzettin Küçük, Bartın Valisi İsa Küçük, BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Karabük İl Genel Meclis Başkanı Hüsnü Özcan'dan oluşan heyet, demir ve çelik, mobilya ile limancılık yönünden Avrupa'nın en gelişmiş ülkesi olan İsveç'e bir teknik gezi düzenledi. BAKKA heyeti, Stockholm kentinde İsveç' in en büyük yatırım firması olan Swedfund'u ziyaret etti. Swedfund'un Yatırımdan Sorumlu Genel Müdürü Oscar Carlsson, firmasının çeşitli ülkelerde yaptıkları yatırımlarla ilgili olarak BAKKA heyetine iki saate yakın detaylı bilgi verdi.

Toplantı sonrası gezi ile ilgili bilgiler veren Karabük Valisi İzzettin Küçük, "Batı Karadeniz Bölgesi'nde bulunan Karabük, Bartın ve Zonguldak illerinin içinde bulunduğu BAKKA olarak yurt dışında teknik bir gezi planladık. Bunun için bizim ekonomimize ve ticaretimize uygun ülke olarak İsveç'i seçtik. Demir Çelik, madencilik sanayi, orman endüstrisi olarak bizim bölgemiz bu üç saç ayağı üzerine kurulu. Buraya geldiğimizde İsveç'i neden seçtiğimizi daha iyi anladık. İsveç dünyada özellikle Demir Çelik, madencilik ve orman envalinde çok ileri düzeyde teknoloji ve çok yüksek bir ekonomik kapasiteye sahip. Bu çalışmaları nasıl finanse ettiklerini çeşitli firmaları gezerek öğreniyor. İsabetli bir karar verip, burada teknik geziyi yapıyoruz" dedi.

Bartın Valisi İsa Küçük ise "Türkiye Büyükelçimizi ziyaret ederek İsveç hakkında detaylı bilgiler aldıktan sonra teknik gezi çalışmalarımızı yapıyoruz. BAKKA olarak Stockholm'daki kalkınma ajansları veya ticaret merkezileri ile hangi alanlarla nasıl bir işbirliği gerçekleştirebiliriz, bunun araştırmasını yapıyoruz. Bununla ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunuyoruz" diye konuştu.

KBÜ Rektörü Burhanettin Uysal da, BAKKA olarak İsveç'e bir haftalık gezi ziyaretinde bulunduklarını söyleyerek, "Karabük olarak mobilya endüstrisi ve sosyal kalkınma ile ilgili kuruluşları ziyaret ettik ve faydalı oldu. Buradaki çalışmaları da kentimize aktarmanın gayretinde olacağız" dedi.

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Pehlivan Baylan ise Bartın, Zonguldak ve Karabük'ün içinde olduğu 3 ilin temsilcileri olarak İsveç'e geldiklerini, gezilerin çok verimli geçtiğini belirterek, "Bölgemizi nasıl kalkındırabilir, ileriye getirebilir düşüncesi ve gayreti içindeyiz. Stockholm şehrinde mobilya, finans ve liman sektörünü inceleme noktasında faydalı bir gezi oldu. Buradaki birikimlerimizi Batı Karadeniz Bölgesi'nin kalkınması ve 2023 vizyonunda yerini alması için çalışmalar yapacağız" ifadelerini kullandı. - Stockholm