Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Ricciardone: Türkiye Gizli Sosu Buldu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Türkiye'nin geleceğinin parlak olduğunu söyledi.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Türkiye'nin küresel ekonomik krize rağmen yemeği güzel yapan gizli sosu bulduğunu da belirtti.

Eşi Maria Ricciardone ile Mersin'i ziyaret eden Francis Ricciardone, "Türkiye'nin geleceğini çok parlak görüyorum. Her şeyden önce demokrasiniz var. Modern dünyamızın zorluklarını siz bu demokrasi içinde çözüyorsunuz. Bu sorunları çözmede işleyen bir demokrasiniz var ve bunda gayet başarılı olduğunuzu düşünüyorum" dedi.

Türkiye'nin gelişmesine iyimser baktığını ifade eden Büyükelçi, "Türkiye iç ve dış düşmanlardan endişe etmiyor. Türkler sadece fırsatlara bakıyor. Girişimcilikten konuşmak istiyor. Düşmandan konuşmuyor. Zor bir bölgede yaşıyorsunuz. Bölgedeki diğer ülkeler iç sorunları çözmede sizin kadar başarılı değil. Türkiye'nin gelecekte daha da başarılı olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Ricciardone, Türkiye'nin ticaret ve yatırımda potansiyeli bulunduğunu, turizm, teknoloji gibi birçok alanda etkin bir noktada olduğunu ifade etti.

Büyükelçi, küresel ekonomik krize rağmen Türkiye'nin ekonomisinin ilerlediğini belirterek, "Küresel ekonomik krize rağmen siz yemeği güzel yapan gizli sosu buldunuz" dedi.

SURİYEDEKİ GELİŞMELER

Suriye'deki gelişmelere de değinen Ricciardone, eşiyle Suriye'ye gittiğini, insanlarını sevdiğini, Suriye'nin zengin bir kültürü ve tarihi olduğunu kaydetti.

Ricciardone, Suriye halkının uzun süredir diktatörlükle yönetildiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Hükümet ve halk arasında savaş daha kötüye giderse, bu büyük bir trajedi olur. Umarız bu kabus yakında sona erer. Suriye hükümeti halkına saygı duyduğu, halkını temsil ettiği zaman Türkiye'nin Suriye'nin geleceğine sunacağı çok şey var. Hem ticarette, ham yatırımda. Türkiye, Suriye'nin demokratik gelecek için yolunu bulmasında yardımcı olacaktır. Suriye dünyaya açıldığı zaman bu hem bölge için, hem Suriye için iyi olur. Suriye halkının geleceklerini kuracaklarına inanıyorum ve bunu yaptıklarında Türkiye'den ilham almalarını umuyorum."

BİR ARAYA GELEBİLECEK ÇOK ALAN VAR


Ricciardone, Mersin'de gelecek yıl Akdeniz Oyunları'nın oynanacağına, Ağustos ayında ise kruvaziyer turizminin başlayacağına dikkati çekerek, "Bu çok heyecan verici. Yeni bir döneme giriyorsunuz. Ben de Mersinliler ve bizim aramızda ilişkileri geliştirmek için neler yapabileceğime bakıyorum" dedi.

Türkiye'ye büyükelçi olarak görev yapıncaya kadar Mersin'e gelmediğini belirten Ricciardone, şunları söyledi:

"Amerika büyükelçisi olarak bütün gün ofisimde olmayı sevmiyorum. Ankara'yı seviyorum ama her zaman Ankara'da olmak istemiyorum. Türkiye'nin farklı yerlerine giderek Türkleri ve Amerikalıları bir araya daha fazla getirmenin yollarını arıyoruz. Özellikle iş alanında, ticarette, eğitimde. Türkler ve Amerikalıların bir araya gelebileceği birçok alan var. Genç Türklere ABD'de eğitim veriyoruz, genç Amerikalılar da buraya geldikleri zaman benim ve eşim gibi Türkiye'ye aşık oluyor. Mersin'e bakın, farklı insanların yaşadığı bir kent. Farklı dinler, diller var. İstanbul da öyle. Dünyayı bir araya getiriyor."