Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Bakan Yıldırım, Microsoft'un toplantısına katıldı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 13 milyon vatandaşın her gün e-devlette ''işini gücünü gördüğünü'' belirterek, ''(Benden geçti) demeyin, ister nine olun torunlarınız olsun, ister genç kız, delikanlı olun bilgisayar lazım, hiç kaçış yok. Bunu mutlaka öğreneceğiz'' dedi.Bakan Yıldırım, Microsoft ve Karşıyaka Habitat Bilişim Akademisi tarafından Karşıyaka Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen ''Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor Projesi'' tanıtım toplantısına katıldı.

Burada yaptığı konuşmada, bilişim firmalarının sadece yazılım, donanım satmasını yeterli görmediklerini dile getiren Yıldırım, ülke insanı tarafından kabul edilmenin, sosyal sorumluluklar üstlenmeyle mümkün olduğuna işaret etti.

Bunun en güzel örneklerinden birini Microsoft'un verdiğini ifade eden Yıldırım, ''Microsoft Türkiye'ye 200 milyon dolar yatırım yapmaya karar verdi. Kendilerini tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum'' dedi.

''Artık çaya, çorbaya limon neyse internet de aynı şey''

Bakan Yıldırım, Türkiye'de, büyük Atatürk'ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmaya azmetmiş kararlı bir milletin, 75 milyon insanın olduğunu belirti.

Dünya kasıp kavrulurken, Türkiye'nin yıldızı parlayan, ekonomisi dimdik ayakta duran nadir ülkelerden birisi durumunda bulunduğunu belirten Yıldırım, ''Bilişim bazılarınız için yeni olabilir, ama artık çaya çorbaya limon neyse internet de aynı şey. Ailede ne var- ana, baba, çocuklar... bir de cep telefonu ve internet var. Karşıyakalı hanımlara, genç kızlara büyük görev düşüyor. Türkiye'nin bilgi toplumu olmasının öncüleri olmanızı istiyorum. 30 mahallemizde 10 bin Karşıyakalı hanımefendiyi, bilgi toplumunun birer ferdi yapmak için bu adımları attık. Burada el ele vereceğiz, bilgisayar bilenler bilmeyenlere öğretecek'' dedi.

İnternet üzerinden yapılan alışverişlere değinen Yıldırım, burada alıcı ile satıcının karşılaşmadığını, mağazanın, ürünün müşterinin önüne geldiğini söyledi.

''İzmirlilere sözümüz vardı, yerine getirdik. E-PTT alışveriş merkezini kurduk'' diyen Yıldırım, 50 İzmirli işyerinin hemen buraya üye olduğunu belirtti. Merkezin kısa sürede İzmir'in en büyük sanal alışveriş merkezi haline geleceğini dile getiren Yıldırım, ''Sanal deyince, birşey yok zannetmeyin, arkasında yüzlerce, binlerce çalışan olacak. Bu, gençlerimize iş, aş demek. Siz o tarafını görmeyeceksiniz, hizmetin ne kadar kolay ayağınıza geldiğini göreceksiniz'' diye konuştu.