Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: "Altın Kızlar" Havalimanında Coşkuyla Karşılandı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Atletizm Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Hamide Kurt ve 100 metrede yarışarak bronz madalya kazanan Zübeyde Süpürgeci yurda döndü. Sporcuları Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve aileleri karşıladı.

Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) tarafından Hollanda'nın Stadskanaal kentinde düzenlenen Avrupa Bedensel Engelliler Atletizm Şampiyonası'nda Avrupa Şampiyonu olarak Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren Hamide Kurt

ve 100 metrede yarışarak Avrupa üçüncüsü olan Zübeyde Süpürgeci, Türk Hava Yolları'nın (THY) Amsterdam İstanbul tarifeli uçağı ile İstanbul Atatürk Havalimanı'na gelirken, Dış Hatlar Geliş Katı'nda Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve aileleri ile yakınları tarafından coşkuyla karşılandı.

Hollanda'dan başarıyla dönen sporcuları çiçeklerle karşılayan Çağırıcı, Hamide ve Zübeyde'yi tebrik ederek başarıları için teşekkür etti. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çağırıcı, Avrasya Koşusu ile başlattıkları maratonun bugün itibariyle Avrupa Şampiyonluğu ile noktalandığını belirterek, "İnşallah aynı sporcularımız, Londra'da ülkemizi temsil edecekler. Hamide ve Zübeyde kızımız Türkiye'nin gururu oldu. Ülkemize paralimpik dalında ilk defa altın madalya kazandırma şerefine erdiler. Ben bu vesileyle tekrar kendilerini tebrik ediyorum. Ailelerini tebrik ediyorum, emeği geçenleri tebrik ediyorum. Hocalarını tebrik ediyorum. Kendileri Türk Milli Takımı olarak orada bizi temsil ettiler. Bizde bizzat orada bu mutluluğu yaşama şansı bulduk" dedi.

Hollanda'da Avrupa birincisi olarak altın madalya ile yurda dönen Hamide Kurt ise, aldığı dereceden dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: "200 metrede bu başarıyı elde ettim. Orada Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettim, bu çok gurur verici bir şey. Ayrıca, başkanımız Lokman Çağırıcı Bey'de bizim yanımıza gelerek, bize destek oldu. O bizim için ayrı bir motivasyondu. Kendisine de teşekkür ediyoruz. Rakiplerim çok zordu, ama ben de çok çalıştım. Elimden geleni yapmaya çalıştım. Birinci oldum, çok mutluyum. Yarış çok heyecanlıydı. Yerimde duramıyordum. Ben 5 senedir spor yapıyorum. Londra'dan da altın madalya ile döneceğime söz veriyorum"

Avrupa üçüncüsü olan Zübeyde Süpürgeci ise, 100 metrede yüzmede Avrupa üçüncüsü olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Aslında rakiplerim güçlüydü. İlk üçe girmek benim için büyük bir başarı. Çok sıkı bir antrenman ile çalıştık. Başarı getireceğimize emindik ve getirdik de. Ben doğuştan engelliyim. Daha önce spor ile uğraşmıyordum. Bağcılar Belediyesi'nde başladım. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Orada bayrağımızı dalgalandırmak çok iyi bir duygu. Herkes Türkiye'yi görünce şoka giriyor. Bu da çok güzel bir duygu. Hamide'nin de bende çok desteği var. Ona da çok teşekkür ediyorum."