Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Ankara'da 14 bin kaçak sigara yakalandı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: musta_kacak_sigara_operasyonu13407881590_h896319.gif]

Ankara İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbarı çalışmalar sonucunda haksız ve kolay kazanç sağlamaya çalışan bazı şahısların nakliyat şirketleri ile Doğu illerinden sigara, puro gibi malzemeleri özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir'e getirmenin yollarını aradıkları bilgisine ulaşılması üzerine bu kişileri yakalamak için planlı faaliyet başlatıldı.

Ankara İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ve Yenimahalle İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ile Ankara Gelir İdaresi Başkanlığı Vergi Denetim Dairesi Müdürlüğü ekiplerinin Yenimahalle ilçesinde bulunan bir nakliyat şirketinde, hacim ve ağırlıkları arasında orantısızlık bulunan paketlerin denetimi sırasında 14 bin paket çeşitli marka ve menşeli kaçak sigara ile 6 bin 050 paket puro ele geçirildi.

Adli makamlardan alınan talimat ile ele geçirilen malzemelere el konuldu. Olayla ilgili olarak A.T, Ş.S., G.O., M.Ç., Ç.M., S.T., A.A., M.A., isimli toplam 8 kişi hakkında "5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa" muhalefet suçundan adli tahkikata başlandı. Ele geçirilen kaçak konusu malzemeler Gümrük Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.