Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı: Savcı, Cenazeyi 3 Saat Bekletmedi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Başkent Ankara'da, kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden 80 yaşındaki Ali Develi'nin cenazesinin üst geçitte, 3 saat boyunca savcı için bekletildiği iddialarına Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan cevap geldi. Savcılık, yapılan soruşturmada iddianın gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

Ankara Adliyesi internet sitesine eklenen açıklamada, kayıtlar incelendiğinde, 155 polis imdat telefonunu arayan bir kişinin, Ankara Adliye Sarayı önünde bulunan üst geçitte bayılan bir şahsın bulunduğunu ihbar ettiği, bunun üzerine 112 ambulansının olay yerine gittiğinde şahsın ölü olarak bulunduğu ifade edildi.

Açıklamada, 112 ekipleri tarafından Saat 11.12'de, 155 polis imdat'a olayın bildirildiği belirtildi. Polis imdat tarafından Solmaz Kılıçtepe Polis Merkezine saat 11: 30'da, ihbarda bulunulduğu kaydedilen açıklamada 11.49'da, hükümet tabibinin bilgilendirildiği, polis merkezinin ise 12.10'da ölümün şüpheli olduğu belirmesi üzerine 12.10'da, ve 12.21 arasında Cumhuriyet Savcısı ile üç kez görüşüldüğü ifade edildi. Cumhuriyet savcısının, 12 : 20'de de Hacettepe Üniversitesi Hastanesi morgunda başka bir olaya ait otopsi işlemi yapmakta olduğu dile getirilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Cumhuriyet savcısının, olayın öyküsünü dinledikten sonra, olay yerinin incelenmesi ve fotoğraflarının çekilmesini müteakip cesedin derhal Hacettepe Üniversitesi Hastanesi morguna sevkini istedi. Hastaneye intikal eden ceset üzerinde 13.30'da ölü muayenesi işlemine başlandı ve saat 14.00'da tamamlandığı tespit edilmiştir. Yukarıda özetlenen şekilde gelişen olayda, ihbarı alan Cumhuriyet savcısının, cesedin derhal Hacettepe Üniversitesi Hastanesi morguna sevki talimatı verdiği ve bu suretle herhangi bir gecikme ve ihmale yol açılmadığı, habere konu hususların gerçeği yansıtmadığı anlaşılmıştır."
Teşekkürler ;)