Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Başbakan Erdoğan'a Fahri Doktora Unvanı Verildi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Atatürk Üniversitesi, Doğu'nun en büyük üniversitelerinden biri olarak, içinde hikmet, nur, aydınlanma olan bilgi gerçeğinin somut bir abidesidir" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Atatürk Üniversitesi, Doğu'nun en büyük üniversitelerinden biri olarak, içinde hikmet, nur, aydınlanma olan bilgi gerçeğinin somut bir abidesidir" dedi.

Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü, Başbakan Erdoğan'a, uluslararası ilişkiler alanında fahri doktora unvanı verdi. Bu amaçla düzenlenen törene katılan Başbakan Erdoğan, yaptığı konuşmada, tevdi edilen fahri doktora unvanından dolayı çok büyük bir gurur ve heyecan duyduğumu ifade etti.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak'a, üniversite senatosuna ve tüm çalışanlara teşekkür eden Erdoğan, Atatürk Üniversitesi'nin sadece Erzurum ve Türkiye'nin değil, tüm Doğunun en önemli ve en görkemli üniversitelerinden biri olduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Latinlerin, daha geniş manada Batılıların sıkça kullandığı bir deyim vardır; 'ışık, doğudan yükselir'... Elbette burada ışıktan kasıt güneş değil. Belli ki Batılılar, Doğu'da üretilen ve dünyayı sarmalayan, bilginin yanında hikmeti, aydınlanmayı, nuru içeren ilimi kastediyorlar. Açıkçası, Atatürk Üniversitesi, Doğu'nun en büyük üniversitelerinden biri olarak, içinde hikmet, nur, aydınlanma olan bilgi gerçeğinin somut bir abidesidir.

Ben, Atatürk Üniversitesi'nin omuzlarında çok büyük bir ağırlık, büyük bir mesuliyet olduğuna inanıyorum. Türkiye'nin en eski üniversitelerinden biri, Doğu'nun bir üniversitesi, Erzurum gibi büyük bir ilim şehrinin eğitim yuvası olarak, Atatürk Üniversitesi üzerinde büyük bir misyonu taşıyor. Bu üniversite, ışığın Doğu'dan yükseldiğini tüm dünyaya ispat etmek gibi bir mükellefiyetin içindedir. Bu üniversite, Doğu'nun, hikmetle, bilginin ışığıyla, aşkla yoğrulmuş eğitim kültürünü gelecek nesillere, yarının dünyasına taşımakla sorumludur.

Aynı zamanda bu üniversite, gerek Türkiye'de gerek Doğumuzdaki ülkelerde, her üniversite için örnek olmak, model olmak zorundadır. Türkiye'de, üniversitelerle birlikte başlayan yeni süreçte, Atatürk Üniversitesi'nin üzerindeki bu tarihi sorumluluğu ve misyonu hakkıyla yerine getireceğine inanıyorum."

-"Atatürk Üniversitesi'ni desteklemeye devam edeceğiz"-

Son 9,5 yılda kurulan 92 yeni üniversiteyle Türkiye'de toplam üniversite sayısının 168'e ulaştığını hatırlatan Başbakan Erdoğan, Hükümet olarak tüm üniversiteleri en güçlü şekilde desteklerken, Atatürk Üniversitesi gibi, konumu, tarihi misyonu, potansiyeli güçlü olan üniversiteleri de daha farklı şekilde desteklemeye devam edeceklerini vurguladı.

Ak Parti hükümeti döneminde Atatürk Üniversitesi'ne çok büyük yatırımlar yaptıklarını ve önemli birimler kazandırdıklarını dile getiren Erdoğan, hükümetleri döneminde Atatürk Üniversitesi bünyesinde 1 enstitü, 8 fakülte, 1 yüksekokul, 4 meslek yüksekokulu, 1 devlet konservatuvarı ve 11 araştırma ve uygulama merkezinin hizmete girdiğini kaydetti.
Teşekkürler ;)